Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Σήμερα η συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Τουρκία: Σήμερα η συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Μαχμούντ Αμπάς θα απευθύνει αύριο ομιλία στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης στην Τουρκία

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα έχει σήμερα στις 18:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αύριο θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό.

Κατά την επίσκεψή του στο Κοινοβούλιο, ο Αμπάς θα έχει πρώτα διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 15.00 και, μετά την εναρκτήρια ομιλία του Κουρτουλμούς, τον λόγο θα πάρει ο Μαχμούντ Αμπάς. Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα παρακολουθήσει την ομιλία στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ξενάγηση

Μετά την ειδική συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αμπάς και Ερντογάν θα ξεναγηθούν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Παλαιστίνη στους χώρους του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες του δολοφονηθέντος επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια από τις επισκέψεις του στην Τουρκία.

Στις 27 Ιουλίου, μιλώντας στη γενέτειρά του Ριζούντα, στην βορειοανατολική Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ορισμένα κόμματα επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία για να μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Αμπάς, ο οποίος δεν ήρθε παρ’ όλο που τον προσκαλέσαμε, να μας συγχωρεί, θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Τον προσκαλέσαμε αλλά δεν ήρθε. Περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει», είχε δηλώσει τότε ο Τούρκος πρόεδρος. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία και η ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Καινοτομία στην Premier League: Θα αναλύουν τις αποφάσεις του VAR στα social media

Η Premier League για ακόμη μια φορά καινοτομεί στο ποδόσφαιρο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024