Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Αμπάς στην Άγκυρα – Στο επίκεντρο η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Αμπάς στην Άγκυρα – Στο επίκεντρο η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο Μαχμούντ Αμπάς αύριο, στις 15:00, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα την Τετάρτη (14/8) ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για μια διαρκή εκεχειρία και ειρήνη, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις».

Ο ισλαμικός κόσμος θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να διασφαλίσει την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης και θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει το Ισραήλ και να αυξήσει την πίεση της διεθνούς κοινότητας κατά του Ισραήλ».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες δυτικές χώρες σιωπούν και συνεχίζουν να βοηθούν το Ισραήλ.

Σημείωσε ακόμη ότι όλες οι χώρες, ιδίως ο ισλαμικός κόσμος, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσει αύριο Πέμπτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ομιλία Αμπάς στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αύριο, στις 15:00, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό.

Μετά την ειδική συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αμπάς και Ερντογάν θα ξεναγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Παλαιστίνη στους χώρους του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες του δολοφονηθέντος επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, από τις επισκέψεις του στην Τουρκία.

Η Άγκυρα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου την Εθνοσυνέλευση, την οποία παρουσιάζει ως αντίβαρο στην ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024