Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση – Ράλι στη Wall Street

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση – Ράλι στη Wall Street

Tα τελευταία στοιχεία των λιανικών πωλήσεων «καθησύχασαν» την Wall Street

Τον μίτο της ανόδου έπιασε και πάλι η Wall Street σήμερα, καθώς τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο των λιανικών πωλήσεων εξανέμισαν ελαφρώς τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,16% στις 40.473 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,04% στις 5.512 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,35% στις 17.424 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, άλμα άνω του 6% καταγράφει η Walmart, μετά τις αυξημένες προοπτικές που έδωσε και την ανακοίνωση της κερδοφορίας που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, η Cisco Systems σημειώνει κέρδη άνω του 5%, καθώς μετά την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών και των εσόδων του τέταρτου τριμήνου, προανήγγειλε περικοπές στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της.

Παράλληλα, η Ulta Beauty σημειώνει άλμα άνω του 13,5% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ανέφερε νέο μερίδιο στην εταιρεία καλλυντικών.

Παρόλα αυτά, η αγορά παίρνει σημαντική ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones που προέβλεπε άνοδο 0,3%. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου ήταν 2,7% υψηλότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Επίσης, ξεχωριστά, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας το μήνυμα ότι εν τέλει η κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν είναι τόσο απογοητευτική όσο φάνηκε μετά τις ανακοινώσεις των νέων θέσεων εργασίας του Ιουλίου στις 2 Αυγούστου.

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Πάντως, ο αριθμός των αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας σημείωσε εβδομαδιαία μείωση κατά 7.000 σε 227.000 το επταήμερο που έληξε στις 10 Αυγούστου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 4.500 στις 236.500.

Την ίδια ώρα, τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό τους φόβους των επενδυτών για ύφεση πριν από τα σημερινά οικονομικά στοιχεία και οδήγησαν σε ανάκαμψη των μετοχών μετά το απότομο παγκόσμιο sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024