Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βούλιαξε η Άνω Μερά χθες βράδυ στο πανηγύρι

Βούλιαξε η Άνω Μερά χθες βράδυ στο πανηγύρι

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε εχθές το βράδυ το γραφικό χωριό Άνω Μερά στη Μύκονο ώστε να γλεντήσει στο καθιερωμένο πανηγύρι του Αυγούστου.

Το πεδινό χωριό Άνω Μερά της Μυκόνου, το οποίο απέχει μόλις 8 χλμ. από της Χώρα του νησιού δέχθηκε πλήθος κόσμου για το καθιερωμένο πανηγύρι του Αυγούστου με το κοινό να χορεύει και να διασκεδάζει, ακούγοντας παραδοσιακή νησιωτική μουσική και λαϊκά άσματα όπως το «Χαμοπούλια» του Δημήτρη Μπάση.

Η Μύκονος μπορεί να είναι ευρέως γνωστή για τα νυχτερινά της μαγαζιά, στα οποία το πάρτι φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ, όμως όπως φαίνεται και η τοπική κουλτούρα του πανηγυριού έχει αγαπηθεί δεόντως.

Το γραφικό χωριό πέραν της κυκλαδίτικης ομορφιάς του, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχεί, διαθέτει και παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμα τοπικά εδέσματα

Τόσο ντόπιοι, όσο και τουρίστες όλων των ηλικιών, από όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, επισκέφτηκαν την πλατεία της Άνω Μέρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ξέφρενο γλέντι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τον ήχο αγαπημένων τραγουδιών και μπουζουκιών.

Το μοναδικό χωριό

Με πληθυσμό 1459 κατοίκων, η Άνω Μερά είναι το γραφικό χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί στο δρόμο του για τις βορειοανατολικές παραλίες του νησιού των ανέμων.

Το γραφικό χωριό πέραν της κυκλαδίτικης ομορφιάς του, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχεί, διαθέτει και παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Επιπροσθέτως στο χωριό βρίσκεται το ιστορικό ολόλευκο μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και το οποίο κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού. Γύρω από τη μονή έχει αναπτυχθεί ο σημερινός οικισμός της Άνω Μεράς.

Sports in

Επίσημο: Στη Σάρλοτ ο Πεπ Μπιέλ (vid)

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο στα social media, η Σάρλοτ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον δανεισμό του Πεπ Μπιέλ από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024