Η βορειοανατολική Αττική έχασε τον πνεύμονα πρασίνου της. Η καταστροφή από τη φωτιά της 11ης Αυγούστου είναι τεράστια. Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στο πάτημα Χαλανδρίου. Πολλές χιλιάδες στρεμμάτων κάηκαν. Δεκάδες κτίρια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Από τη Νέα Μάκρη μέχρι την Πεντέλη. Από τον Βαρνάβα μέχρι τη Διώνη. Μαύρα βουνά, στάχτη και αποκαΐδια. Απόκοσμες εικόνες και σκηνικό εξόρυξης λιθάνθρακα.

Μαύρο το μέλλον της Αττικής από την καταστροφική φωτιά της 11ης Αυγούστου

Η Αττική χάνει με πολύ μεγάλο ρυθμό τα δάση με το μέλλον να είναι δυστοπικό.

Απόκοσμες εικόνες

Τα ζώα καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον ξένο σε αυτά, η φυσική αναγέννηση των δασικών σε πολλές περιπτώσεις δεν θα συμβεί και ολόκληρες περιοχές κινδυνεύουν με ερημοποίηση.

Το πρακτορείο reuters, στο οδοιπορικό του στον Μαραθώνα και τον Διόνυσο, καταγράφει απόκοσμες εικόνες. Συγκλονιστικές φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και σοκάρουν.

Κάηκαν 105 χιλιάδες στρέμματα

Το Copernicus EMS κυκλοφόρησε χάρτη αποτυπώνοντας τα στρέμματα που κάηκαν με τον αριθμό να πλησιάζει σχεδόν τα 105 χιλιάδες στρέμματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει από τις 13 Αυγούστου, 09:33, εντοπίστηκαν τα εξής:

Συνολική καμένη έκταση 10.409 εκταρίων (104. 090 στρέμματα)

Οι ενεργές φλόγες μειώθηκαν σε 5 από 168 τις τελευταίες 24 ώρες

Από το 2017 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2024, 13 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 700.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).