Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Παπαζάχος: «Η ψευδοεπιστήμη είναι μία από τις σύγχρονες μάστιγες και όχι μόνο της σεισμολογίας»

Κώστας Παπαζάχος: «Η ψευδοεπιστήμη είναι μία από τις σύγχρονες μάστιγες και όχι μόνο της σεισμολογίας»

«Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη». ανέφερε ο σεισμολόγος

Θέση πήρε σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν η Ελλάδα να αναμένει ισχυρό σεισμό μεταξύ 15-23 Αυγούστου, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Η πρόβλεψη του σεισμού έρχεται από τον ολλανδό Φρανκ Χούγκερμπετς, ερευνητής στο επάγγελμα, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτησή του έκανε λόγο για σεισμό σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και το Αιγαίο.

«Ο σεισμολόγοι αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις.

»Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη, ο όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα.

«Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους»

»Οι Έλληνες που ζουν στη χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, πρέπει να κλείσουν λίγο τα αυτιά τους και να μην αναπαράγουν και να μην υιοθετούν ο,τιδήποτε βλέπουν εκεί έξω.

»Η ψευδοεπιστήμη, η οποία έχει μια έξαρση στις μέρες μας, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης, όχι μόνο σεισμολογία. Το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί όλες οι επιστημονικές ειδικότητες», δήλωσε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο ERTNews.

«Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας το θέμα αυτό.

Ο σεισμός στο Άγιο Όρος

«Είναι πολύ περισσότερο από δέκα μέρες που έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα στο Άγιο Όρος, και συγκεκριμένα εδώ και σχεδόν ένα μήνα, με μικρότερους σεισμούς… Υπάρχει ένα κομμάτι στις νότιες νοτιοδυτικές ακτές του Αγίου Όρους, το πιο βόρειο τμήμα και πιο κοντά στο Μαίναλο, ανάμεσα στις Καρυές και στην Ουρανούπολη, το οποίο σε ένα τμήμα του γύρω στα 10 με 15 χιλιόμετρα, έχει ενεργοποιηθεί με μια σειρά από μικροσεισμούς, οι οποίοι φαίνεται ότι σχετικά επιμένουν.

»Δεν είναι κάποιο ρήγμα γνωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς επειδή το κομμάτι που έχει ενεργοποιηθεί είναι μεγάλο και επειδή το Άγιο Όρος φιλοξενεί κτίρια μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, τα οποία όμως δεν είναι σύγχρονα, υπήρχε μια επιφυλακτικότητα γιατί θα μπορούσε να γίνει κάποιος πιο ισχυρός σεισμός, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παπαζάχου:

Sports in

Οι ευχές του Bαγγέλη Μαρινάκη για τον Δεκαπενταύγουστο (pic)

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις δικές του ευχές για την 15η του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024