Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο Μενοίκιο όρος

Σέρρες: Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο Μενοίκιο όρος

Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε δύσβατο σημείο στην περιοχή του Xιονοχωρίου

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συνεχίστηκε η «μάχη» των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του Xιονοχωρίου στο Μενοίκιο όρος που εκδηλώθηκε την το περασμένο Σάββατο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, επιχειρούσαν δύο καναντέρ και από το μεσημέρι και μετά ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ισχυρές δυνάμεις

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση δορυφορικών εικόνων μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα 31.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Σερρών Ανδρέα Θεοδωρίδη, καίγεται χορτολιβαδική έκταση προς την Π.Ε. Δράμας, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν δυτικά της κοινότητας Ελαιώνα και πάνω από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.

Παρά την ισχυρή δύναμη που υπάρχει με 60 πυροσβέστες από Σέρρες, Κατερίνη, Αριδαία και Θεσσαλονίκη, 5 πεζοπόρα τμήματα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, λόγω του δύσβατου του εδάφους δυσχεραίνεται η επίγεια επέμβαση για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ από το πρωί γίνονται ρίψεις νερού από αέρος από δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς ουσιαστικά είναι και ο μόνος τρόπος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δόθηκε μεγάλη «μάχη» από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού και υλοτόμων από την Ορεινή για να μην «περάσει» η φωτιά στην απέναντι πλευρά του ρέματος, στο φυλάκιο του Ζαχαρία, ενώ έγινε προετοιμασία της πυροσβεστικής πάνω από την καλύβα του Χαβαλέ, 1,5 χιλιόμετρο, από το εγκαταλελειμμένο χωριό Λάκκος, προκειμένου μην πλησιάσει η πυρκαγιά στο ιστορικό μοναστήρι.

Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Σερρών, χωματουργικά οχήματα της Π.Ε. Σερρών, το Δασαρχείο, υλοτόμοι και εθελοντές.

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024