Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Google: Νέο δικαστικό χαστούκι μετά την καταδίκη για μονοπώλιο

Google: Νέο δικαστικό χαστούκι μετά την καταδίκη για μονοπώλιο

Δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώνει την Google να επιτρέψει στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές και από άλλες πηγές.

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική καταδίκη της Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στις διαδικτυακές αναζητήσεις, διαφορετικό δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώνει την εταιρεία να επιτρέψει στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές και από άλλες πηγές.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να αποφασίσει τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Google μετά την περυσινή καταδίκη της έπειτα από αγωγή της Epic Games, δημιουργό του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η Epic είχε κατηγορήσει την Google ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό υποχρεώνοντας τους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα PlayStore. Την κατηγόρησε επίσης ότι επιβάλλει αθέμιτους κανόνες για τις πληρωμές εντός των εφαρμογών.

«Η Google απέκλειε τον ανταγωνισμό για χρόνια και χρόνια και χρόνια. Τώρα ανοίγουμε τις πύλες και αφήνουμε τους ανταγωνιστές να μπουν» δήλωσε σύμφωνα o περιφερειακός δικαστής Τζέιμς Ντονάτο.

Ο Ντονάτο, σχολίασε το Reuters, έδειξε να αγανακτεί με τις διαμαρτυρίες της Google για το κόστος και τη δυσκολία της εφαρμογής των μέτρων που πρότεινε η Epic.

«Θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι για να αποκαταστήσετε την αδικία όταν έχετε κριθεί μονοπώλιο» είπε ο δικαστής.

Δήλωσε ακόμα ότι θα εκδώσει τις επόμενες εβδομάδες απόφαση που θα καθορίζει τους κανόνες για την Google και θα συστήσει τριμελή τεχνική επιτροπή συμμόρφωσης που θα παρακολουθεί την υπόθεση.

Η Epic είχε ζητήσει από το δικαστήριο να υποχρεώσει την Google να διευκολύνει το κατέβασμα εφαρμογών από καταστήματα τρίτων, όπως το κατάστημα της Epic, και από άλλες πηγές στο Διαδίκτυο. Ζήτησε επίσης να απαγορευτεί στην Google η εγκατάσταση του Play Store σε όλες τις συσκευές Android.

H Google, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι οι προτάσεις της Epic βλάπουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών. Δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Google δεν θα εξαναγκαστεί να διανέμει τα ηλεκτρονικά καταστήματα των ανταγωνιστών της.

«Ο ανταγωνισμός θα είναι χειρότερος αν επιβληθεί υποχρέωση συναλλαγής με τον ανταγωνισμό» είπε.

Sports in

Οι ευχές του Bαγγέλη Μαρινάκη για τον Δεκαπενταύγουστο (pic)

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις δικές του ευχές για την 15η του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024