Ο Αύγουστος στην Ελλάδα είναι συνυφασμένος με τα πανηγύρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με αποκορύφωμα αυτά του Δεκαπενταύγουστου. Στην Αιδηψό συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια, τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι με γνωστά ονόματα για την ενίσχυση του συλλόγου μπάσκετ «Σύλλας» και της περιοχής εν γένει.

Η Αιδηψός προσελκύει οικογένειες, νέους, ζευγάρια αλλά και όσους επιλέγουν τον ιαματικό τουρισμό

«Τα πανηγύρια υπάρχουν σε όλα τα χωριά. Εμείς θα το κάνουμε στις 17 του μήνα και περιμένουμε και πολύ κόσμο», σημειώνει μιλώντας στο MEGA ο Θοδωρής Ρουμελιώτης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αιδηψού. Επίσης υπογράμμισε ότι όπως φαίνεται τα παραδοσιακά πανηγύρια τα ακολουθεί περισσότερο η νεολαία.

Και προσθέτει: «Έρχονται οικογένειες, νέοι, ζευγάρια καθώς και όσοι επιλέγουν τον ιαματικό τουρισμό για να νιώσουν την ευεξία που προσφέρουν αυτά τα νερά, έχουμε όμορφες παραλίες, ωραία χωριουδάκια, η Αιδηψός είναι επισκέψιμη από όλο τον κόσμο, περιμένουμε πολλούς, η Αιδηψός είναι το κέντρο της Βόρειας Εύβοιας».

Προκρατήσεις

Είναι τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο πανηγύρι που γίνονται μέχρι και προκρατήσεις, αναφέρει από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου «Σύλλας», Χριστίνα Χαλαβρετζάκη, ενώ ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της πίστας που αναμένεται να εμφανιστούν στην Αιδηψό θα είναι «ο Μάκης Δημάκης, η Νάσια Κονιτοπούλου και ο Πέτρος Ζηλεμένος».

«Πέρυσι είχαμε 2.500 άτομα και το κάναμε δίπλα στην παραλία, σε χώρο του δήμου», λέει η κ. Χαλαβρετζάκη συμπληρώνοντας ότι η χωρητικότητα φτάνει και τα έξι χιλιάδες άτομα. Και για όσους θα ήθελαν επί τη ευκαιρία να κάνουν και τη βουτιά τους καθώς διασκεδάζουν, η ίδια συμπληρώνει ότι «εμείς δεν έχουμε κύματα στην Αιδηψό, είναι ήρεμη η θάλασσα εδώ».

Πανηγύρια σε όλα τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Ερωτηθείς ο κ. Ρουμελιώτης για την εικόνα του τουρισμού στην περιοχή και για το εάν έχει επανέλθει το φυσικό τοπίο μετά τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, απάντησε ότι «σίγουρα δεν είναι όπως ήταν πριν τις πυρκαγιές, αλλά κάθε χρόνο είναι και καλύτερα, το φυσικό τοπίο επανέρχεται σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση».

Ως προς την επισκεψιμότητα, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι ένα αρκετά καλό καλοκαίρι, φυσικά τώρα τον Αύγουστο η πληρότητα είναι σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Υπάρχουν λίγες κλίνες διαθέσιμες, αλλά κι αυτά τα λίγα δωμάτια εκτιμώ ότι θα καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Τα προηγούμενα χρόνια βοήθησε και το Evia Pass αλλά και φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ με τα γνωστά δωδεκαήμερα που είναι εντελώς δωρεάν για τον επισκέπτη. Πιστεύω ότι και Σεπτέμβριος θα κυμανθεί με πολύ καλές πληρότητες».