Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στις ΗΠΑ:  Τα 10 κορυφαία σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε

Ταξίδι στις ΗΠΑ: Τα 10 κορυφαία σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε

Αν, θεωρητικά, είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε όσα μέρη των ΗΠΑ θέλαμε, ποια θα ήταν πρώτα στη λίστα; Τα δέκα σημαντικότερα μέρη, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς οδηγούς

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, είναι σημαντικό να επιλέγετε προορισμούς που προσφέρουν ένα μείγμα από εμβληματικά αξιοθέατα, φυσική ομορφιά και πολιτιστικές εμπειρίες. Ακολουθεί ένας κατάλογος με δέκα αξιοσημείωτα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε.

πηγή: Wikipedia Commons

1. Εθνικό πάρκο Grand Canyon

Το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon είναι ένα από τα διάσημα μέρη της Αμερικής. Αυτό το μέρος έχει πολλά να προσφέρει, όπως την πλούσια φυσική αξία της Αμερικής και τη μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα, ο ποταμός Κολοράντο διατρέχει το φαράγγι, που έχει μήκος 278 μίλια (περίπου 450 χλμ). Είναι ένα εμβληματικό αξιοθέατο και ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στις ΗΠΑ.

2. Εθνικό πάρκο Yellowstone

Αυτό το εθνικό πάρκο είναι το παλαιότερο και πρώτο εθνικό πάρκο της Αμερικής. Έχει μεγάλη πολιτιστική σημασία για τον αμερικανικό λαό. Είναι ένας διάσημος προορισμός στις ΗΠΑ για τους ανθρώπους που αγαπούν τη φύση. Οι λάτρεις των ζώων θα λατρέψουν να επισκεφθούν το Grizzly & Wolf Discovery Park (με τη διάσημη αρκούδα Γκρίζλι, είδος καφέ αρκούδας που ζει στα αμερικάνικα δάση).

3. Νέα Υόρκη

Γνωστή ως «Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» και «Το Μεγάλο Μήλο», η Νέα Υόρκη μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, όπως το Empire State Building, το Chrysler Building,, τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, η Times Square και οι διάσημες πιτσαρίες. Αν θέλετε να χαλαρώσετε στην άνεση της φύσης, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Central Park. Η Νέα Υόρκη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς των ΗΠΑ και διαθέτει σαφώς τα καλύτερα τουριστικά σημεία στις ΗΠΑ.

4. Σικάγο

πηγή: wikipedia commons

Το Σικάγο, γνωστό ως η Πόλη των Ανέμων, είναι γνωστό για τους ψηλούς ουρανοξύστες και τη νόστιμη κουζίνα του. Βρίσκεται στην πολιτεία του Ιλινόις, ο πύργος Willis Tower και το Bean είναι διακεκριμένα ορόσημα της πόλης. Πρέπει κανείς να δοκιμάσει τις διάσημες και νόστιμες πίτσες αυτής της όμορφης πόλης. Το Σικάγο ήταν βιομηχανική πόλη, και έχει υποδεχτεί γενιές μεταναστών, από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και άλλες εβραϊκές πολιτείες. Το Σικάγο με την πλούσια ιστορία του, είναι αποδεδειγμένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψει κανείς στις ΗΠΑ.

5. Λος Άντζελες

Γνωστή και ως «Πόλη των Αγγέλων», το Λος Άντζελες  είναι η πόλη που συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας του Χόλιγουντ. Η εμβληματική πινακίδα του Χόλιγουντ στο Hollywood Hills είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στις ΗΠΑ. Οι τουρίστες μπορούν ακόμη και να συναντήσουν μερικούς από τους πιο διάσημους αστέρες του κόσμου της υποκριτικής. Η

γειτονιά του Μπέβερλι Χιλς είναι μια περιοχή που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε. Η πόλη κατέχει σημαντική πολιτιστική αξία για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των δεσμών της με τον κόσμο της ψυχαγωγίας.

6. Ουάσινγκτον

Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι εξαιρετικά σημαντική για τον ρόλο της Αμερικής ως «ηγέτη του ελεύθερου κόσμου». Η πόλη περιλαμβάνει πολλά διάσημα ορόσημα, όπως ο Λευκός Οίκος, ο λόφος του Καπιτωλίου, το Μνημείο Λίνκολν, το Μνημείο της Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο και τα Μουσεία Smithsonian. Μια βόλτα στην προκυμαία της Τζορτζτάουν είναι απαραίτητη και σας βοηθά να χαλαρώσετε.

7. Λίμνη Τάχο

Η λίμνη Τάχο (Tahoe), στα σύνορα της πολιτείας της Καλιφόρνιας και της Νεβάδα  είναι διάσημη για τα όμορφα και καθαρά νερά της. Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη στην Αμερική, καθώς πολλοί πεζοπόροι, σκιέρ και σνόου – μπόρντερς  αγαπούν να το επισκέπτονται το καλοκαίρι. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλά γήπεδα γκολφ. Θεωρείται σημαντικός προορισμός για τους Αμερικανούς, ως χώρος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αλλά και πολιτιστικής κληρονομίας.

8. Σαν Φρανσίσκο

Ένα άλλο διάσημο σημείο για να ταξιδέψετε είναι το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Το πιο διάσημο μέσο μεταφοράς του Σαν Φρανσίσκο είναι το τελεφερίκ, το οποίο επιτρέπει στους ντόπιους και τους επισκέπτες να μετακινούνται και να θαυμάζουν την ομορφιά και την κομψότητα της πόλης. Το Σαν Φρανσίσκο είναι επίσης γνωστό για τα μπαρ, τις μπουτίκ και τα εστιατόρια του. Εδώ μπορείτε να βρείτε εδώ μια από τις πιο διάσημες τοποθεσίες στις ΗΠΑ – τη γέφυρα Golden Gate. Η Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών αναγνωρίζει αυτή τη γέφυρα ως ένα από τα θαύματα του κόσμου και αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα στον κόσμο.

9. Κολοράντο Σπρινγκς

Επισκεφθείτε το Κολοράντο Σπρινγκς για υπαίθριες περιπέτειες και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο (Rocky Mountains) και οι Μεγάλες Πεδιάδες (Great Plains) είναι από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Το Κολοράντο Σπρινγκς βρίσκεται 70 μίλια (112 χλμ) νότια του Ντένβερ και είναι το ιδανικό μέρος για να επανασυνδεθείτε με τη φύση. Δείτε τους σχηματισμούς του Κόκκινου Βράχου στον Κήπο των Θεών (Garden of the Gods), κάντε βόλτα με το Broadmoor Manitou και πάρτε τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Pikes Peak Cog Railway στην κορυφή του Piles Peak. Θα πρέπει επίσης να βρείτε χρόνο για να επισκεφθείτε την Ακαδημία Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Μουσείο των ΗΠΑ.

10. Λας Βέγκας

Η πόλη βρίσκεται στη Νεβάδα και είναι γνωστή ως  η «Πόλη της Αμαρτίας» ή ως η παγκόσμια πρωτεύουσα της Ψυχαγωγίας. Πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ για να ξεδώσουν και να «παραδοθούν» στις διάφορες απολαύσεις της πόλης  – με προεξάρχουσα ατραξιόν  τον τζόγο. Το Λας Βέγκας περιέχει πολλά διάσημα τουριστικά σημεία, όπως το High Roller Ferris, τον Πύργο Stratosphere, το ξενοδοχείο Paris και τον Πύργο του Άιφελ, το Bellagio Resort και το Fountain Show, το Caesars Palace, το Mandalay Bay και το MGM Grand.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα στα 100 χρόνια του συλλόγου»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, την πρεμιέρα με τον Βόλο, αλλά και για τις πιθανότητες να υπάρξουν νέες... αφίξεις στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024