Η χρυσή Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ,  πόζαρε ως μοντέλο της Beauty code ενώ θέλησε να αγκαλιάσει και την feminine πλευρά της. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε επέλεξε ένα nude μακιγιάζ για να αναδείξει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε με κόπο και ιδρώτα στο Παρίσι.

Η συμμετοχή της Κελίφ στο Ολυμπιακό αγώνισμα της πυγμαχίας γυναικών αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ιδίως αφότου η Ιταλίδα μαχήτρια Άντζελα Καρίνι έχασε μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα στο ρινγκ.

«Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα. Έχω ζήσει ως γυναίκα. Διαγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό»

Η Κελίφ -μαζί με τη συναθλήτρια της Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν- είχε αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 από την IBA, αφού φέρεται να απέτυχε σε έλεγχο καταλληλότητας φύλου.

Ωστόσο, η Αλγερινή πυγμάχος αποστασιοποιήθηκε από τον θόρυβο και κέρδισε το χρυσό για τη χώρα της στο Παρίσι, ενώ έδειξε το νέο της πολύτιμο μέταλλο μετά από μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση.

«Πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης»

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram η Κελίφ φαίνεται να δίνει δεξί κροσέ προς την κάμερα, προτού ποζάρει με ένα ροζ, φλοράλ outfit με ασορτί σκουλαρίκια. και ροζ eyeliner και lip gloss.

Επιδεικνύει επίσης με υπερηφάνεια το μετάλλιό της και χαμογελάει στην κάμερα στο σύντομο βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ η συμμετοχή της στον διαγωνισμό -που υπερασπίστηκε σθεναρά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)- συζητήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ήρθε μετά τον αποκλεισμό της από προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος προκάλεσε διαμάχη.

Ωστόσο, ενώ η IBA απέκλεισε την ίδια και τη Λιν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η ΔΟΕ είχε διαφορετική άποψη για το θέμα.

«Πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης: οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών. Και οι δύο είναι γυναίκες», δήλωσε ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ.

Η Κελίφ υπερασπίστηκε μάλιστα τη δική της συμμετοχή, λέγοντας: «Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα. Έχω ζήσει ως γυναίκα. Διαγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

*Με πληροφορίες από: Daily Mail