Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παιδικό γραφείο: Τι να έχετε κατά νου για την σωστή επιλογή

Παιδικό γραφείο: Τι να έχετε κατά νου για την σωστή επιλογή

Μπορεί το καλοκαίρι καλά να κρατεί, σύντομα όμως θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό γραφείο για τον μικρό σας μαθητή.

Οι ημέρες του Αυγούστου μας δίνουν την πολύτιμη ευκαιρία να ξεκουραστούμε αλλά και να ανασυνταχτούμε για την φθινοπωρινή σεζόν. Τώρα, μάλιστα είναι οι καταλληλότερες ημέρες για να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε τα ψώνια της φετινής σχολικής χρονιάς για να έχουν μικροί και μεγάλοι μαθητές όλα όσα χρειάζονται, ακριβώς όπως τα έχουν ονειρευτεί, για το πιο δυναμικό ξεκίνημα. Φυσικά, η καλή απόδοση στο σχολείο ξεκινά από το σπίτι και από το χώρο μελέτης του παιδιού, που θα πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ξεκινώντας από το παιδικό γραφείο.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό γραφείο

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αυξάνεται και η ανάγκη τους για έναν ειδικό χώρο εργασίας. Ένα παιδικό γραφείο παρέχει έναν χώρο όχι μόνο για να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους αλλά και για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, ζωγραφίζοντας ή κάνοντας χειροτεχνίες. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, πρέπει να λάβετε υπόψιν τα ακόλουθα:

Μετρήστε

Το μέγεθος του δωματίου του παιδιού σας παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του τύπου του γραφείου που θα ταιριάζει άψογα στο χώρο. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για το τέλειο γραφείο, φροντίστε να μετρήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας και να καθορίσετε πόσο χώρο είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε σε ένα γραφείο.

Εάν το δωμάτιο είναι πιο μικρό, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα των παιδικών γωνιακών γραφείων που εξοικονομούν χώρο. Αυτά τα έξυπνα σχέδια εκμεταλλεύονται τις γωνίες που διαφορετικά μπορεί να μείνουν αχρησιμοποίητες, παρέχοντας μια αποτελεσματική λύση που αφήνει πολύτιμο χώρο για παιχνίδι.

Τι ανάγκες αποθήκευσης υπάρχουν;

Τα παιδιά συγκεντρώνουν πολλά πράγματα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα γραφείο με άφθονο χώρο για να τα αποθηκεύσετε όλα. Επιλέξτε ένα παιδικό γραφείο με αποθηκευτικό χώρο για γραφική αλλά και καλλιτεχνική ύλη. Τα γραφεία με ενσωματωμένα ράφια είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς παρέχουν άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Επιπλέον μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα εξαιρετικό μέρος για να επιδείξουν τα παιδιά τις διακοσμητικές τους ικανότητες, χρησιμοποιώντας κάποια ράφια για να κρεμάσουν ζωγραφιές ή χειροτεχνίες αλλά και τρόπαια.

Επιλέξτε ένα με φιλικά προς τα παιδιά χαρακτηριστικά

Όπως συμβαίνει με κάθε παιδικό έπιπλο, η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη όταν επιλέγεται το παιδικό γραφείο. Εξερευνήστε γραφεία με στρογγυλεμένες γωνίες που θα μειώσουν τον κίνδυνο χτυπήματος, γρατζουνιάς ή μελανιάς σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον, εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε το γραφείο σας σε μια γωνία, οι στρογγυλεμένες γωνίες αφήνουν χώρο για να περάσουν τα καλώδια από την πρίζα στην επιφάνεια εργασίας, διευκολύνοντας την σύνδεση όλων των αγαπημένων gadget των παιδιών.

Αναζητήστε υλικά υψηλής ποιότητας

Όταν επιλέγετε το γραφείο που θα χρησιμοποιεί καθημερινά το παιδί για να μάθει και να αφήνει την δημιουργικότητά του ελεύθερη, τίποτα δεν ξεπερνά τη ζεστασιά και τη γοητεία του ξύλου. Σε αντίθεση με τα κρύα και βιομηχανικά μεταλλικά, το ξύλο φέρνει μια πινελιά θαλπωρής στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η φαντασία μπορεί να ανθίσει.

Τα γραφεία δεν πρέπει απλώς να είναι λειτουργικά, αλλά θα πρέπει να προσθέτουν στη φιλική ατμόσφαιρα του δωματίου του. Με τη φυσική γοητεία του ξύλου, αυτά τα γραφεία γίνονται κάτι περισσότερο από ένας απλώς χώρος μελέτης. Είναι μια άνετη γωνιά όπου οι εργασίες για το σπίτι μετατρέπονται σε περιπέτειες και η δημιουργικότητα δεν έχει όρια.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα αξεσουάρ

Φυσικά ο χώρος μελέτης του παιδιού δεν θα είναι ολοκληρωμένος χωρίς την καρέκλα γραφείου, στην οποία θα μπορεί να κάθεται άνετα για να διαβάζει, να παίζει ή να ζωγραφίζει. Θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει την καλή του στάση, πρακτική αλλά και ευέλικτη ώστε να μπορεί να την μετακινεί άνετα και να κάθεται όπως το βολεύει καλύτερα.

Προκειμένου η καρέκλα γραφείου να παρέχει στα παιδιά τη σωστή θέση καθίσματος για πολλά χρόνια, θα πρέπει ιδανικά να μεγαλώσει μαζί τους. Αυτό είναι δυνατό εάν πολλά εξαρτήματα είναι ρυθμιζόμενα, δηλαδή το ύψος, το βάθος, η επιφάνεια του καθίσματος και η κλίση της πλάτης καθίσματος καθώς και τα υποβραχιόνια (εάν υπάρχουν).

Θα βρείτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στο παιδί, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παιδικά γραφεία και καρέκλες γραφείου ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Επίσης στο SHOPFLIX.GR θα βρείτε όλα τα σχολικά είδη για την φετινή σχολική χρονιά.

Sports in

Οι ευχές του Bαγγέλη Μαρινάκη για τον Δεκαπενταύγουστο (pic)

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις δικές του ευχές για την 15η του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024