Μία αιχμητή απάντηση δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε στην Κουμουνδούρου και τον Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Ρωμανός αναφορικά με το αν υιοθέτησε ή όχι ένα πυρόπληκτο σκυλάκι από τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την Αττική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κατηγορεί για «fake news και fake υιοθεσία».

«Τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε περιουσίες μέσα στον αστικό ιστό στην Αττική, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το ‘κρυφτούλι’, με τον εκπρόσωπό της Νίκο Ρωμανό να επιδίδεται σε μια γελοία προσπάθεια αντιπερισπασμού», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία, υποδυόμενος τον Τομ Κρουζ»

Και προσθέτει χαρακτηριστικά:

• «Με το αφήγημα του επιτελικού κράτους να έχει καταρρεύσει.
• »Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του, υποδυόμενος τον Τομ Κρουζ σε μια παρωδία του ‘Τop Gun’ και τους υπουργούς του να γλεντάνε στα νησιά.
• »Με τα ερωτήματα για τον συντονισμό της κατάσβεσης να παραμένουν και την οργή των πολιτών να ξεχειλίζει.

»Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εφευρίσκει μια αστεία ιστορία για δήθεν fake news, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από κάποιον που δηλώνει εθελοντής της δομής φιλοξενίας ζώων (η ίδια η δομή αρνείται πως είναι μέλος της), στο οποίο βίντεο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να λέει αυτό ακριβώς που όλοι γνωρίζουν: ότι δηλαδή θα φιλοξενήσει το σκυλάκι».

«Άσχετος και με τη φιλοζωία ο Ρωμανός»

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «είναι τόσο άσχετος ο Νίκος Ρωμανός σε ό,τι αφορά τη φιλοζωία και τις διαδικασίες που απαιτούνται, που δεν γνωρίζει πως η φιλοξενία προηγείται της υιοθεσίας», για να σχολιάσει πως «αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική, η προσπάθεια αντιπερισπασμού θα ήταν απλά αστεία. Δυστυχώς δεν είναι».

«Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τα χυδαία fake news, με τα οποία προσπαθεί να μαζέψει την αθλιότητα του αφεντικού του με τους ‘λίγους πληγέντες’ κι ας απαντήσει: Δέχεται ο κ. Μητσοτάκης το οδοιπορικό στα καμένα μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη;», ρωτάει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαν επίσης να επισκεφτούν και τη δομή, μήπως και κατανοήσει ο Ν. Ρωμανός τι είναι αυτό που ακούει να λέγεται στο βίντεο. Δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες ότι θα καταλάβει, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε».​