Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πέρασαν στην ιστορία όπως και το τουρνουά μπάσκετ το οποίο κατέκτησαν για 17η φορά οι ΗΠΑ. Λίγες μέρες αφού τα φώτα στη γαλλική πρωτεύουσα έσβησαν, το «ESPN» σε αφιέρωμά του ξεχωρίζει επτά παίκτες που «έλαμψαν» στη διοργάνωση και σύμφωνα με τους συντάκτες του θα μπορούσαν να έχουν θέση άμεσα στο NBA.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται τόσο ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού όσο και ο Φίλιπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού για τους οποίους αναφέρεται ότι θα άξιζαν να αγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου υπό προϋποθέσεις, εξηγώντας μάλιστα σε ποιες ομάδες θα ταίριαζαν.

Για τον Γάλλο σέντερ των πράσινων, που μέτρησε 7.2 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, σημειώνεται ότι δεν πρέπει να βγει «εκτός κάδρου», καθώς το γεγονός ότι πήρε μόλις 13.6 λεπτά κατά μέσο όρο, οφείλεται στο μέγεθος που έχουν οι Γάλλοι με Γκομπέρ και Γουεμπανιαμά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει

«Ο 28χρονος ήταν αποτελεσματικός, πετυχαίνοντας τα 2/3 σουτ που έπαιρνε στο τουρνουά. Ήταν μεστός και σκληρός στην επίθεση, όπως έδειξε με τη spin move μπροστά στον Τζρου Χόλιντεϊ στον τελικό. Οι Ορλάντο Μάτζικ, που είναι πλήρεις στα γκαρντ, αλλά πιο αδύναμοι στη front line, θα ταίριαζαν στον Λεσόρ», εξηγεί ο Κρις Χέρινγκ, για να αναδείξει στη συνέχεια γιατί ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή για τους Ιντιάνα Πέισερς:

«Ο Πετρούσεφ, ακόμα στα 24 του χρόνια, μέτρησε μόλις 10 λεπτά στο NBA την τελευταία σεζόν πριν γίνει ανταλλαγή και αποδεσμευτεί από τους Κινγκς για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Αλλά με αυτά που έδειξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες – περίπου 10 πόντους ανά ματς σε 23 λεπτά συμμετοχής ανά έξοδο από την πεντάδα, θα άξιζε ακόμα μια ευκαιρία στο NBA, μιας και μπαίνει στην κορύφωση της καριέρας του. Μια ομάδα που δεν στηρίζεται στον ρυθμό όπως οι Ιντιάνα Πέισερς θα του ταίριαζε, αν στην Ιντιάνα αποφασίσουν ότι ο Τζέιμς Γουάιζμαν, η τρίτη επιλογή στα σέντερ, δεν είναι ο εκλεκτός τους».

Στη λίστα βρίσκονται επίσης ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ, τον οποίο και συνδέουν με τους Ντάλας Μάβερικς και ο Μπρούνο Καμπόκλο που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να μάθει πολλά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αν οι Μιλγουόκι Μπακς επιθυμούν να του δώσουν την ευκαιρία.

Η λίστα έχει συνέχεια με τον Τζος Χόκινσον, που θα συνιστούσε αξιόπιστη back-up λύση για τον Νίκολα Βούτσεβιτς στους Σικάγο Μπουλς, ενώ οι Κάρλικ Τζόουνς και Μπίλι Ερνανγκόμεθ θα μπορούσαν να ενταχθούν στα ρόστερ των Μπρούκλιν Νετς και Λος Άντζελες Κλίπερς, αντίστοιχα, ως συμπληρωματικές επιλογές.