Ο Ολλανδός αμυντικός Ντάιλι Μπλιντ ανακοίνωσε σήμερα (14/8) την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο, έχοντας 108 συμμετοχές με την Ολλανδία.

«Μετά από μια καλή κουβέντα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, ήρθε η ώρα να επικεντρωθώ πλήρως στον σύλλογό μου και την οικογένειά μου», έγραψε στα social media.

«Ήταν τιμή που φόρεσα τη φανέλα της Ολλανδίας 108 φορές, για μένα αυτός είναι ο υψηλότερος στόχος ως παίκτης, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Για 11 χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα για να μπορέσω να συνεχίσω να φοράω αυτό την όμορφη φανέλα της Ολλανδίας. Μου έχει δώσει τόσα πολλά, τόσα πολλά», πρόσθεσε.

Ο 34χρονος χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά ως αλλαγή στις καθυστερήσεις από τον Ολλανδό προπονητή Ρόναλντ Κούμαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γερμανία.

Αγωνίστηκε στους «16» κόντρα στη Ρουμανία στο Μόναχο αλλά παρέμεινε στον πάγκο για τα υπόλοιπα ματς. Οι Ολλανδοί έφτασαν στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο πρώην παίκτης των Άγιαξ Άμστερνταμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου δήλωσε στο Euro ότι συμβιβάστηκε με τον ρόλο του ως αναπληρωματικός:

«Δεν είναι εύκολος ο ρόλος, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή να παίζεις με την εθνική Ολλανδίας και να βρίσκομαι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», είχε πει τότε.

Ο Μπλιντ έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2013 κόντρα στην Ιταλία και είναι πέμπτος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα ματς για τους Ολλανδούς.