Ο τίτλος παραπέμπει σε ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας το όνομα του πιο hot ονόματος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά έτσι μόνο μπορεί να γίνει αντιληπτό απ’ όλους το μεγάλο κόλπο που έκανε ο Ολυμπιακός στο πόλο.

Η απόκτηση του Γκέργκο Ζάλανκι είναι η είδηση του καλοκαιριού σε παγκόσμιο επίπεδο στο πόλο και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια μεταγραφή που προκάλεσε πάταγο.

Δεν αναφερθήκαμε τυχαία στον Εμπαπέ του πόλο, καθώς ο Ούγγρος περιφερειακός είναι αυτή την στιγμή στο χώρο της υδατοσφαίρισης, ότι είναι ο Γάλλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δηλαδή το νούμερο ένα.

Κι αυτό μάλιστα που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» εντάσσουν τον Ζάλανκι στο δυναμικό τους στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς ο διεθνής Ούγγρος είναι 29 ετών και θα ηγηθεί των προσπαθειών του Ολυμπιακού για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης είναι ο μεγάλος στόχος για την ομάδα του Πειραιά και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε γίνονται μεταγραφές όπως αυτή του Ζάλανκι, αλλά κι εκείνη του Κώστα Κάκαρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν μια ομάδα που θα είναι φόβητρο για κάθε αντίπαλο και οι κινήσεις που έγιναν (αλλά κι αυτές που θα γίνουν) έχουν στόχο την δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να κερδίζει παντού.

Δεν ήταν εύκολο να γίνουν οι δυο αυτές μεταγραφές από τον Ολυμπιακό, για την ακρίβεια ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς οι δύο κορυφαίοι πολίστες είχαν πολλές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Και για να πουν το ναι στον Ολυμπιακό χρειάστηκε και μια οικονομική υπέρβαση, γιατί πολύ απλά μιλάμε για τεράστια ονόματα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να ανταγωνιστούν άλλες ομάδες αλλά έκαναν την διαφορά με τις προτάσεις που έκαναν και έπεισαν τους παίκτες.

Δεν ήταν όμως μόνο τα χρήματα που έπεισαν τους δύο παίκτες να φορέσουν το σκουφάκι των πειραιωτών. Παίζει μεγάλο ρόλο και το όνομα του Ολυμπιακού, καθώς Ζάλανκι και Κάκκαρης ξέρουν ότι θα παίξουν σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σ’ έναν σύλλογο που μπορεί να κάνει τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν με τις δύο αυτές μεταγραφές ότι σκέφτονται μόνο την κορυφή της Ευρώπης και δεν είναι τυχαία τα σχόλια που έγιναν στο ευρωπαϊκό πόλο, μετά τις ανακοινώσεις των δύο παικτών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως καμιά ομάδα στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, μετά τις μεταγραφές των Ζάλανκι και Κάκαρη και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» συγκροτούν την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων.