Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται το βράδυ του Σαββάτου με τον Βόλο και οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα στην θεσσαλική πόλη.

Οι πειραιώτες μπαίνουν στην μάχη της Σούπερ Λίγκας και θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 9.000 οπαδούς τους, οι οποίοι θα μετατρέψουν το Πανθεσαλλικό σε Καραϊσκάκη.

Η προετοιμασία της ομάδας του λιμανιού για τον μεθαυριανό αγώνα συνεχίστηκε με την σημερινή προπόνηση στο Ρέντη και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σχεδιάζει τα πλάνα του για την εντεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στον Βόλο.

Μάλιστα αυτό που έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε είναι ότι ο «Μέντι» δούλεψε πολύ στις στατικές φάσεις, στην σημερινή προπόνηση των πειραιωτών.

Όπως αναφέραμε και χθες, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο έμπειρος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έχει να κάνει με τον Παναγιώτη Ρέτσο και το χτύπημα που δέχθηκε στην χθεσινή προπόνηση ο 26χρονος στόπερ του Ολυμπιακού.

Ο Ρέτσος δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο άμυνας των «ερυθρόλευκων» θα παίξουν ο Μπιανκόν και Πιρόλα.

Ο Γάλλος και ο Ιταλός θα είναι στο δίδυμο στην «καρδιά» της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού και οι δύο είναι πανέτοιμοι για να παίξουν στο βασικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε με τους δύο παίκτες και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ισπανός προπονητής είχε δώσει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά και στον Μπιανκόν και στον Πιρόλα.

Τα γκολπόστ του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Τζολάκης ενώ σα δύο άκρα της άμυνας θα είναι οι Ροντινέι (δεξιά) και Ορτέγκα (αριστερά).

Οι σκέψεις για Ντόι

Σε ότι αφορά την μεσαία γραμμή των πειραιωτών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Σαντιάγκο ‘Εσε στη βασική εντεκάδα και δίπλα του υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξει ο Αντρέας Ντόι.

Ο νεαρός άσος δοκιμάστηκε από τον Μεντιλίμπαρ σε ρόλο κόφτη και πήρε καλό βαθμό, σε σημείο μάλιστα που ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Ντόι στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Είναι μια σκέψη του έμπειρου τεχνικού αλλά ο «Μέντι» θα πάρει την απόφασή του μετά την αυριανή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ενδεχόμενο παρουσίας του Ντόι σε ρόλο «εξαριού» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού θα έχει και ο Τσικίνιο, με τον Πορτογάλο να παίζει στο «10», έχοντας πάνω του το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού από τον άξονα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα δύο άκρα της επίθεσης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ζέλσον θα είναι στο ένα «φτερό» και ο Βέλντε στο άλλο, με τον Μεντιλίμπαρ να ποντάρει πολλά στους δύο εξτρέμ της ομάδας του.

Αμφότεροι είναι σε εντυπωσιακή φόρμα και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από τους δύο παίκτες στο μεθαυριανό ματς αλλά και όλη την σεζόν.

Σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μεντιλίμπαρ θα χρησιμοποιήσει τον Γιάρεμτσουκ, καθώς ο Ελ Κααμπί δεν είναι 100% έτοιμος.

Ο Μαροκινός θα είναι πάντως στον πάγκο και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Καθημερινά άλλωστε δουλεύει πολύ στο Ρέντη και σύντομα θα είναι πανέτοιμος.

*Ο Πεπ Μπιέλ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σάρλοτ και χαιρέτησε τους «ερυθρόλευκους» στο Ρέντη.

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024