Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Από «σπόντα» σε ένα σπίτι… όνειρο – Η ανακαίνιση που τους άλλαξε τη ζωή

Ιταλία: Από «σπόντα» σε ένα σπίτι… όνειρο – Η ανακαίνιση που τους άλλαξε τη ζωή

Μετακόμισαν στην Ιταλία αγοράζοντας ένα σπίτι «ζωγραφιά». Οι εργασίες ανακαίνισης όμως πήγαν πίσω όταν το κόστος ανέβηκε και έτσι (με αρκετή δόση τύχης) ενεργοποιήθηκε το plab b.

Το 2020, η Kristina Knighten, 38 ετών, και ο σύζυγός της, Paul Cordier, 46 ετών, αγόρασαν ένα σπίτι στο Lago d’Iseo, στην Ιταλία. Το σπίτι δύο υπνοδωματίων του κόστισε μόνο 23.000 ευρώ και υπήρχε λόγος για αυτό.

«Έμοιαζε με σπίτι που ζωγραφίζεις όταν είσαι παιδί με την κεκλιμένη στέγη, την πόρτα στο κέντρο και τα δύο παράθυρα στον επάνω όροφο», λέει ο Knighten στο CNBC Make It. «Ήταν πραγματικά χαριτωμένο και μόλις λίγα βήματα μακριά από το τρένο και από μια λίμνη στην περιοχή. Μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό», ανέφερε ο ίδιος.

Το κόστος της ανακαίνισης θα αγγίξει τα 100.000 ευρώ και το σπίτι αναμένεται να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα

Το ζευγάρι ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Χρειαζόταν νέα στέγη με τους υπολογισμούς για τις ανακαινίσεις να αγγίζουν τα 100.000 ευρώ.

O άλλος δρόμος

«Όλα πήγαιναν καλά και κάναμε καλή πρόοδο, αλλά δυστυχώς το κόστος αυξήθηκε κατά 25%», λέει ο Knighten.

Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει… άλλο δρόμο. Όταν κοίταξαν τις τιμές που απαιτούνταν για να συνεχιστεί το project -η εργασία είναι το μεγαλύτερο κόστος- ενεργοποιήθηκε το plan b. Θα έπρεπε να προσφέρουν προσωπική εργασία με τον Cordier να καλείται να αναλαμβάνει δράση.

Κατά την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης, το ζευγάρι ζούσε σε ένα κοντινό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και ήλπιζε ότι θα ήταν έτοιμο να μετακομίσει στο νέο του σπίτι μέχρι τη λήξη της μίσθωσης. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν εφικτό και το ζευγάρι έπρεπε να εργαστεί γρήγορα για να εξασφαλίσει νέα κατοικία.

Την ίδια στιγμή, η αδελφή του Cordier ετοιμαζόταν να κλείσει ένα δικό της σπίτι στην Ιταλία.

Το ζευγάρι ζει σε αυτό το διαμέρισμα χωρίς ενοίκιο, ενώ το δικό τους σπίτι ανακαινίζεται/Kristina Knighten

Ανατροπή και ένα νέο (προσωρινό) σπίτι

«Θέλει τελικά να μετακομίσει και αυτή εδώ, οπότε παρακολουθούσαμε τα ακίνητα γι’ αυτήν», λέει ο Knighten. «Ευτυχώς, της άρεσε ένα διαμέρισμα, το οποίο τυχαίνει να βρίσκεται απέναντι από το σπίτι μας».

Η αδελφή του Cordier ζει στην Μπανγκόκ και δεν είδε ποτέ το διαμέρισμα από κοντά. Ο Cordier ενήργησε ως πληρεξούσιός της στην Ιταλία για να τη βοηθήσει να κλείσει την αγορά του ακινήτου. Το αγόρασε με μετρητά για 39.000 ευρώ και το ζευγάρι μετακόμισε.

Το διαμέρισμα δεν είχε κατοικηθεί πλήρως από το 2002. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι κληρονόμησαν το ακίνητο, το χρησιμοποιούσαν περιστασιακά ως εξοχική κατοικία.

Μερικά από τα πράγματα που βρήκε μέσα το ζευγάρι ήταν ένα ημερολόγιο από το 2006, μια συρταριέρα από τη δεκαετία του 1920, παλιές φωτογραφίες από έναν διαγωνισμό που διοργάνωνε η πόλη και παλιά μπολ με συνταγές ζωγραφισμένες στο χέρι.

«Ήταν γεμάτο σκόνη και μύριζε μούχλα. Χρειαζόταν πολύ βάψιμο και ο σοβάς κατέρρεε από τους τοίχους», λέει ο Knighten. «Ακόμα και αφού συνδέσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα, έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι ήταν ασφαλές, επειδή πρόκειται για ένα πολύ παλιό κτίριο».

Η διαρρύθμιση του διαμερίσματος είναι ιδιόμορφη, λέει ο Knighten. Για παράδειγμα, το μπάνιο είναι ένα αποχωρητήριο, με τουαλέτα, ντους και πλακάκια.

Το ισόγειο διαθέτει σαλόνι και κουζίνα, αλλά για να έχετε πρόσβαση στα δύο υπνοδωμάτια, πρέπει να ανεβείτε μια εξωτερική σκάλα στον δεύτερο όροφο. Τα υπνοδωμάτια είναι σιδηροδρομικού τύπου, οπότε το ζευγάρι πρέπει να περάσει μέσα από το ένα δωμάτιο για να φτάσει στο άλλο και να επιστρέψει στους κοινόχρηστους χώρους.

Ένα πράγμα που έχει αυτό το διαμέρισμα που δεν έχει το σπίτι του ζευγαριού είναι μια πίσω αυλή με θέα στη λίμνη.

Το διαμέρισμα έχει μοναδική διαρρύθμιση. Το ένα από τα υπνοδωμάτια μπορεί να προσεγγιστεί μόνο περνώντας μέσα από το άλλο/Kristina Knighten

Δωρεάν ενοίκιο για τουλάχιστον δύο χρόνια

«Αν αυτό βρισκόταν στην αγορά όταν αγοράσαμε το σπίτι μας, θα είχαμε αγοράσει αυτό», λέει ο Knighten. «Δεν έχουμε εξωτερικό χώρο στο σπίτι μας και από τότε που είμαστε εδώ, βγαίνουμε έξω και πίνουμε ένα ποτήρι κρασί. Είναι πολύ ωραία».

Η αδελφή του Cordier κάνει οικονομίες για να ανακαινίσει το παλιό διαμέρισμα και δεν σκοπεύει να μετακομίσει στην Ιταλία για άλλα δύο χρόνια. Δεν χρεώνει το ζευγάρι ενοίκιο και σε αντάλλαγμα, εκείνοι φτιάχνουν το ακίνητο όσο μπορούν.

«Καθαρίσαμε την πίσω αυλή, καθαρίσαμε όλα τα έπιπλα, βάψαμε τους τοίχους και απλά προσπαθούμε να το κάνουμε πιο όμορφο όσο είμαστε εδώ», λέει ο Knighten.

Το ζευγάρι ελπίζει να μετακομίσει στο καινούργιο του σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά είναι ευγνώμονες που έχουν αυτόν τον σημερινό χώρο σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί.

«Είμαστε τυχερή που μπορούμε να μείνουμε εδώ δωρεάν για όσο καιρό χρειαζόμαστε», λέει ο Knighten.

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024