Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αλ Χούθι: Η επίθεση κατά του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη

Αλ Χούθι: Η επίθεση κατά του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη

Ο Σαγιέντ αλ Χούθι με τηλεοπτική του ανακοίνωση είπε πως η «επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη», παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου.

Ο ηγέτης της Ansar Allah, Σαγιέντ Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι εξήρε σήμερα την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Δήλωσε πως, παρά τη γενοκτονία, τον εκτοπισμός, την πείνα και την επανειλημμένη κήρυξη στρατιωτικών ζωνών στο μεγαλύτερο ποσοστό της Γάζας», η σταθερότητα των Παλαιστινίων χαρακτηρίστηκε από τον αλ Χούθι ως «σημαντικό μάθημα για ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο».

Στην ομιλία του, ο Σαγιέντ αλ Χούθι επέκρινε έντονα την αντίδραση του ευρύτερου ισλαμικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «αν εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι είχαν ενεργήσει σύμφωνα με τις ευθύνες τους, τα εγκλήματα θα είχαν σταματήσει και η πραγματικότητα του παλαιστινιακού λαού θα είχε αλλάξει».

Ο ίδιος καταδίκασε τη σφαγή στο σχολείο al-Tabieen, τονίζοντας την ως το πιο αποτρόπαιο έγκλημα της περασμένης εβδομάδας, όπου οι πιστοί στο σχολείο του ΟΗΕ σφαγιάστηκαν με βόμβες αμερικανικής κατασκευής. Στο σχολείο ένα χτύπημα με τη χρήση τριών βομβών ακριβείας έπληξε μια μεγάλη ομάδα Παλαιστινίων που εκτελούσαν την πρωινή προσευχή το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 93 και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι βόμβες σκότωσαν 19 μέλη της Χαμάς, αξιοποιώντας τον ισχυρισμό αυτό ως δικαιολογία για τη δολοφονία άλλων 74 ανθρώπων. Ο ισχυρισμός αυτός διαψεύστηκε από τη Χαμάς.

Τα αραβικά καθεστώτα είναι συνυπεύθυνα

Ο Σαγιέντ αλ Χούθι επεσήμανε επίσης ότι ορισμένα αραβικά καθεστώτα καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες για να «παρέχουν στρατιωτική προστασία στον εχθρό και να αναχαιτίζουν τους στοχευμένους πυραύλους ή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του», ενώ ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει «πλατφόρμες που δικαιολογούν τα ισραηλινά εγκλήματα και εκδίδουν ηθική υποστήριξη υπέρ του, προκαλώντας το έθνος» (σ.σ. των Αράβων).

Όσον αφορά το θέμα των αντιποίνων κατά των δολοφονιών σε Λίβανο, Τεχεράνη και των επιθέσεων στην Χοντέιντα της Υεμένης, ο αλ Χούθι τόνισε ότι «η απόφαση για απάντηση από τον Άξονα της Αντίστασης ήταν αναπόφευκτη». Διαβεβαίωσε ότι «όποιες κι αν είναι οι προσπάθειες για τον περιορισμό της απάντησης, θα αποτύχουν και η απόφαση είναι αναπόφευκτη από όλα τα μέτωπα υποστήριξης».

Ο Σαγιέντ αλ Χούθι εξήγησε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν την αντίδραση μέσω πολιτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων και των προειδοποιήσεων για την μη συνεργασία. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική ενίσχυση των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή ναυτικών στόλων και αεροσκαφών σε αμερικανικές βάσεις σε αραβικές χώρες, δεν θα αποτρέψει την απόφαση για αντίποινα.

Απέρριψε επίσης τον σκεπτικισμό που διαδίδεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επιμένοντας ότι «η απάντηση έρχεται σίγουρα» και κάλεσε τον κόσμο να μην επηρεάζεται από την αμφιβολία. Στο παρελθόν ο αλ Χούθι έχει τονίσει πως δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την Υεμένη εναντίον του Ισραήλ.

Αναφορικά με την καθυστέρηση της απάντησης, ο επικεφαλής της Ansar Allah διευκρίνισε ότι «πρόκειται για μια υπολογισμένη κίνηση που αποσκοπεί στο να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πόνο στον εχθρό», ιδίως υπό το πρίσμα της αμερικανικής κινητοποίησης για την παρεμπόδισή της. Τόνισε ότι η καθυστέρηση αυτή είχε «πρακτικό αντίκτυπο στον εχθρό», οδηγώντας σε πρωτοφανή φόβο, όπως η ακύρωση πτήσεων.

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024