Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ινδία μετά τον βιασμό και τη δολοφονία νεαρής γιατρού

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ινδία μετά τον βιασμό και τη δολοφονία νεαρής γιατρού

Η γιατρός είχε αποσυρθεί για να κοιμηθεί πάνω σε ένα κομμάτι μοκέτας, μέσα σε μία αίθουσα σεμιναρίων, έπειτα από μια μαραθώνια βάρδια 36 ωρών - Η αστυνομία είπε ότι βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Κρατώντας κεριά, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορείες κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα νωρίς το πρωί σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία, για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γιατρού σε ένα νοσοκομείο, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αγανάκτηση για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες, παρά τους νέους σκληρούς νόμους.

Μια 31χρονη εκπαιδευόμενη γιατρός βιάστηκε και δολοφονήθηκε μέσα σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Καλκούτα, όπου εργαζόταν την περασμένη Παρασκευή, με το έγκλημα να πυροδοτεί κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των γιατρών και να θυμίζει τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012.

«Έχουμε έρθει εδώ για να ζητήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι κι εγώ έχω μία κόρη. Φοβάμαι να τη στείλω οπουδήποτε…φοβάμαι να στείλω την κόρη μου να σπουδάσει», δήλωσε η Ρίνκι Γκος, που συμμετείχε στη διαδήλωση στην Καλκούτα. «Επομένως, βρίσκομαι εδώ σήμερα, διότι κάτι… πρέπει να γίνει, αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει».

Περίπου 40 διαδηλωτές εισέβαλαν στο εσωτερικό του νοσοκομείου όπου εκτυλίχθηκε η δολοφονία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

«Ως κοινωνία, πρέπει να σκεφθούμε τις κτηνωδίες που διαπράττονται σε βάρος των μητέρων μας, των κορών μας και των αδελφών μας»

ινδια

Η γιατρός είχε αποσυρθεί για να κοιμηθεί πάνω σε ένα κομμάτι μοκέτας, μέσα σε μία αίθουσα σεμιναρίων στο R G Kar Medical College, έπειτα από μια μαραθώνια βάρδια 36 ωρών, ελλείψει κοιτώνων ή δωματίων για τους γιατρούς, είπαν στο Ρόιτερς συνάδελφοί της.

Βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή. Η αστυνομία είπε ότι βιάστηκε και δολοφονήθηκε και ένας εθελοντής της αστυνομίας συνελήφθη σε σχέση με το έγκλημα.

Πολλά νοσοκομεία σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες τους, εκτός των τμημάτων για τα έκτακτα περιστατικά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, την ώρα που φοιτητές της ιατρικής πραγματοποίησαν καθιστικές διαμαρτυρίες απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Διεκδικούμε τη Νύχτα»

Το θύμα βρέθηκε να αιμορραγεί από τα μάτια και το στόμα, ενώ έφερε τραύματα στα πόδια της, το στομάχι, τους αστραγάλους, το δεξί χέρι της, σύμφωνα με μια ιατρική πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη την 9η Αυγούστου και περιήλθε στη γνώση του Ρόιτερς.

Σε διαδηλώσεις με σύνθημα «Διεκδικούμε τη Νύχτα», γυναίκες πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις της Ινδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, την παραμονή της 78ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ινδία, ειδικά τη νύχτα.

«Ως κοινωνία, πρέπει να σκεφθούμε τις κτηνωδίες που διαπράττονται σε βάρος των μητέρων μας, των κορών μας και των αδελφών μας. Υπάρχει οργή για αυτό στη χώρα. Μπορώ να νιώσω αυτήν την οργή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε ένα διάγγελμά του προς το έθνος με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι ευχές του Bαγγέλη Μαρινάκη για τον Δεκαπενταύγουστο (pic)

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις δικές του ευχές για την 15η του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024