Οι Παλαιστίνιοι, με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, καταγγέλλουν ότι ένας νεαρός (λίγο πάνω από τα 20 χρόνια του) σκοτώθηκε από πυροβολισμό μετά από εισβολή μασκοφόρων εποίκων στην Τζιτ στη Δυτική Όχθη.

Ακροδεξιοί έποικοι προχωρούν τακτικά σε άγριες επιθέσεις κατά Παλαιστινίων

Ισραηλινά ΜΜΕ, όπως η Haaretz και οι Times of Israel, σημειώνουν ότι οι έποικοι πυρπόλησαν οχήματα και κτίρια. Περίπου 50 ήταν οι έποικοι που συμμετείχαν στην επίθεση, μια από τις πολλές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Ισραηλινός αξιωματούχος λέει ότι η συνοριακή αστυνομία και οι IDF έφτασαν και τους απομάκρυναν και ότι κανένας έποικος δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πόλη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου με την πολιτική της παροτρύνει τους εποίκους να προχωρούν σε τέτοιες επιθέσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, ο ακροδεξιός έποικος Μπεζαλέλ Σμότριχ, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την έγκριση του σχεδίου ανέγερσης νέου εβραϊκού οικισμού σε έκταση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που έχει περιληφθεί στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco.

Ο Σμότριχ ανακοίνωσε στο Χ ότι το γραφείο του ολοκλήρωσε τις εργασίες και δημοσίευσε σχέδιο για τον νέο εβραϊκό οικισμό Ναχάλ Χελέτζ στο Γκους Ετζιόν, μπλοκ εβραϊκών οικισμών νότια της Ιερουσαλήμ.