Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επείγον να επέλθει συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Επείγον να επέλθει συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

«Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό παροτρύνουμε τους εταίρους μας σε όλη την περιοχή να επιλέξουν την ειρήνη», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λάμι

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι, παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να καταλήξουν «επειγόντως» σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και υπογραμμίζει ότι ο κόσμος βρίσκεται «σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια σταθερότητα».

«Οι συνομιλίες αυτές είναι μια ευκαιρία να εξασφαλιστεί άμεση κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. Είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον των Ισραηλινών, των Παλαιστινίων και της ευρύτερης περιοχής να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία επειγόντως», σημειώνει σε ανάρτησή του.

«Ευχαριστώ το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τις συνεχείς προσπάθειές τους να συντονίσουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», σημειώνει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Η ανακοίνωση του Βρετανού ΥΠΕ για τις συνομιλίες

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια σταθερότητα. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό σήμερα, και κάθε μέρα, παροτρύνουμε τους εταίρους μας σε όλη την περιοχή να επιλέξουν την ειρήνη», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λάμι.

Τόνισε ότι, «όπως κατέστησε σαφές το Ηνωμένο Βασίλειο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα, η κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική. Το χτύπημα στο σχολείο al-Tabeen έδειξε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος για να στραφούν».

«Αυτές οι συνομιλίες είναι μια ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός που προστατεύει τους αμάχους στη Γάζα, εξασφαλίζει την απελευθέρωση των ομήρων, που εξακολουθούν να κρατούνται με σκληρότητα από τη Χαμάς, και αποκαθιστά τη σταθερότητα σε μια επικίνδυνη στιγμή για την περιοχή», προσέθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, πως «το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάθε διπλωματικό μοχλό για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός. Την τελευταία εβδομάδα, μίλησα με εταίρους από όλη την περιοχή για την επείγουσα ανάγκη να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση και ο Πρωθυπουργός μίλησε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και με τους προέδρους του Ιράν και της Αιγύπτου».

«Είναι σαφές από αυτές τις συνομιλίες ότι μια κατάπαυση του πυρός όχι μόνο θα προστατεύσει τους αμάχους στη Γάζα, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για ευρύτερη αποκλιμάκωση και θα φέρει την πολυπόθητη σταθερότητα για τη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «είναι προς το συμφέρον τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων να επιτευχθεί επειγόντως μια συμφωνία».

«Προτρέπω όλα τα μέρη να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και να επιδείξουν την ευελιξία που απαιτείται για την επίτευξη συμφωνίας. Ευχαριστώ το Κατάρ, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και όλους τους διεθνείς εταίρους για τις προσπάθειές τους στο συντονισμό αυτής της ζωτικής στιγμής», ανέφερε καταληκτικά.

Sports in

Επίσημο: Στη Σάρλοτ ο Πεπ Μπιέλ (vid)

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο στα social media, η Σάρλοτ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον δανεισμό του Πεπ Μπιέλ από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024