Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι των Rafale που αγνοούνταν

Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι των Rafale που αγνοούνταν

Τα αεροσκάφη ήταν δύο Rafale της μοίρας 3/4 Aquitaine, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Σαιν-Ντιζιέ.

Δυο χειριστές της πολεμικής αεροπορίας, που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση εν πτήσει δυο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale στην ανατολική Γαλλία την Τετάρτη (14/8), είναι νεκροί, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μέσω X.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη).

Τρίτος πιλότος, στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του κι είναι σώος.

Η ανάρτηση του Μακρόν

Νωρίτερα, τα γαλλικά Μέσα είχαν μεταδώσει ότι δύο αεροσκάφη Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβησαν στα σύνορα μεταξύ των διαμερισμάτων Βοσγκ και Μέρτ-ε-Μοσέλ.

Τα αεροσκάφη ήταν δύο Rafale της μοίρας 3/4 Aquitaine, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Σαιν-Ντιζιέ, με συνολικά τρία άτομα στο πλήρωμα, τα οποία μοιράστηκαν σε ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιέν Λεκορνύ, σε ανάρτησή του, επιβεβαίωσε πως ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Rafale σημειώθηκε στο  Μέρτ-ε-Μοσέλ

Σε δελτίο Τύπου, η νομαρχία Μέρτ-ε-Μοσέλ δήλωσε ότι το κέντρο επιχειρήσεων του διαμερίσματος ενεργοποιήθηκε αμέσως και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροδιακομιδή) για την υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιέν Λεκορνύ, σε ανάρτησή του, επιβεβαίωσε πως «ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Rafale από το Rafale 3/4 Aquitaine σημειώθηκε στο  Μέρτ-ε-Μοσέλ. Ένας από τους πιλότους βρέθηκε και είναι ασφαλής… Ευχαριστούμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, καθώς και την αστυνομία που κινητοποιήθηκε στις έρευνες και για την ασφάλεια της περιοχής».

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024