Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε σήμερα λόγο για μια «θετική έναρξη» των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησαν στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, με επίκεντρο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν θα ανακοινωθεί κάποια συμφωνία σήμερα, όπως όλα δείχνουν

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε πως αναμένει πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το πλαίσιο της συμφωνίας έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την εφαρμογή της».

Η Χαμάς δεν παίρνει μέρος στις συνομιλίες, αλλά έχει τονίσει ότι θα συνομιλήσει με τους διαμεσολαβητές αν υπάρξουν «εξελίξεις ή μια σοβαρή απάντηση από το Ισραήλ».

Τουλάχιστον 40 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα μόλις 24ωρο

Την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Ντόχα, το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε όλη την επικράτειά της.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιους, την ώρα που 92.401 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το συγκεκριμένο νούμερο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα σχετικά με τους νεκρούς του πολέμου στη Γάζα αφού χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων μετά από βομβαρδισμούς.