Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πέντε άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε τρεις περιφέρειες

Ουκρανία: Πέντε άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε τρεις περιφέρειες

Σκληρές μάχες και νέο αιματοκύλισμα σε τρεις περιφέρειες, στην Ουκρανία.

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε πέντε αμάχους σε τρεις περιφέρειες στην Ουκρανία (νότια και ανατολικά) ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές, καθώς ο ρωσικός στρατός διατηρεί την πίεση και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά) και άλλος ένας από πυρά πυροβολικού στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ. Στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), ένας άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένας άλλος κατέληξε τη νύχτα στο νοσοκομείο αφού είχε τραυματισθεί την προηγουμένη σε άλλο πλήγμα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η Ουκρανία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρωσική στρατιωτική πίεση υποχωρεί κατά μήκος του ανατολικού μετώπου εντός των συνόρων μία και πλέον εβδομάδα μετά την εισβολή της στη Ρωσία και έκανε λόγο για τις σφοδρότερες μάχες εδώ και εβδομάδες κοντά στο Ποκρόβσκ.

Ουκρανικές δυνάμεις στην αντεπίθεση

Ραγδαίες εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της πήραν τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί έναν σημαντικό εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ, θεάτρου εδώ και μία εβδομάδα μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου.

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι ανέφερε «την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της πόλης της Σούντζας από τα χέρια ρωσικών στρατιωτικών» δυνάμεων, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Sports in

Επίσημο: Στη Σάρλοτ ο Πεπ Μπιέλ (vid)

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο στα social media, η Σάρλοτ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον δανεισμό του Πεπ Μπιέλ από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024