Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα αντικαταστήσει τον Μπομπ Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Μπομπ Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης αναμένεται να προτείνει στον αντικαταστάτη του Μπομπ Μενέντεζ, τη θέση σήμερα και να ανακοινώσει ποιον επέλεξε αύριο

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι, ο Φιλ Μέρφι, θα ονομάσει τον πρώην προσωπάρχη του Τζορτζ Χέλμι αντικαταστάτη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, που αναμένεται να παραιτηθεί από την αμερικανική άνω Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την πρόσφατη καταδίκη του για διαφθορά, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα New Jersey Globe.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης αναμένεται να προτείνει στον κ. Χέλμι τη θέση σήμερα και να ανακοινώσει ποιον επέλεξε αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γκλόουμπ, η οποία δεν διευκρίνισε τις πηγές της.

Παραιτείται τέλη Αυγούστου ο Μενέντεζ

Από ότι φαίνεται ο  κ. Χέλμι, σήμερα είναι στέλεχος εταιρείας του τομέα της υγείας, ενώ ήταν προσωπάρχης του κυβερνήτη Μέρφι ως τον Οκτώβριο κι έχει διατελέσει συνεργάτης του γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Χέλμι έχει γεννηθεί στο Νιου Τζέρζι στις 27 Οκτωβρίου 1979. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Rutgers και μεταπτυχιακό στα οικονομικά και το μάνατζμεντ από το Χάρβαρντ. Είναι Αμερικανός κόπτης.

Αντιμέτωπος με 16 κατηγορίες ο Μενέντεζ

Ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος αντιπροσώπευσε το Νιου Τζέρζι στη Γερουσία από το 2006 αδιαλείπτως, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα παραιτηθεί την 20ή Αυγούστου, μετά την καταδίκη του από τη δικαιοσύνη για διαφθορά.

Όταν ήρθε στο φως η υπόθεση, ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε πως έλαβε μαζί με τη σύζυγό του από το 2018 ως το 2022 δωροδοκίες ύψους «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων», σε ρευστό και χρυσαφικά, σε αντάλλαγμα για την άσκηση της επιρροής του προκειμένου να «προστατευθούν και να πλουτίσουν» τρεις επιχειρηματίες στο Νιου Τζέρζι και να στηριχθεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Sports in

Οι ευχές του Bαγγέλη Μαρινάκη για τον Δεκαπενταύγουστο (pic)

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις δικές του ευχές για την 15η του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024