Ήταν στο τελευταίο του ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο που ο πρίγκιπας Χάρι επέλεξε να μείνει σε ξενοδοχείο αντί για το παλάτι του Μπάκιγχαμ που του πρότεινε ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος.

Ο 39χρονος πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη δέκατη επέτειο των Invictus Games, πριν πετάξει στη Νιγηρία με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Είχε προηγουμένως αναφερθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε ζητήσει από τον πατέρα του να μείνει σε μια βασιλική κατοικία, αλλά φάνηκε να αλλάζει τελικά γνώμη και να επιλέγει ξενοδοχείο.

Ωστόσο, τώρα υποστηρίζεται πως στον πρίγκιπα Χάρι προσφέρθηκαν δωμάτια στο παλάτι του Μπάγκιχαμ, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος έμενε στο κοντινό Clarence House, σύμφωνα με τους Times.

Σε εκείνο το ταξίδι του, ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνάντησε τον 75χρονο πατέρα του βασιλιά Κάρολο, με τον δούκα να δημοσιεύει μια δήλωση που ανέφερε ότι ο βασιλιάς δεν είχε χρόνο να συναντηθεί μαζί του.

Είναι κατανοητό πως τη στιγμή του ταξιδιού του υπήρχαν δωμάτια σε διάφορες βασιλικές καοικίες, αλλά προηγουμένως η διαμονή που του προσέφερε το παλάτι ήταν άγνωστη.

«Δεν ξέρω τι περισσότερο θα μπορούσε να είχε κάνει ο βασιλιάς. Προσέφερε στον Χάρι να μείνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό ήταν αρκετά καλό.

Δεν ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν τα σχέδια του πρίγκιπα Χάρι. Δεν υπήρχε χρόνος στο ημερολόγιο του βασιλιά μεταξύ των θεραπειών του και άλλων προγραμματισμένων εκδηλώσεων» σημειώνει χαρακτηρστικά πηγή.

«Κάνει την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να μείνει σε ξενοδοχείο ακόμη πιο περίεργη όταν το παλάτι θα του προσέφερε φυσικά όλη την ασφάλεια που θα ήθελε.

Θα ήταν επίσης πιο λογικό από την άποψη να δει τον πατέρα του, καθώς θα ήταν ευκολότερο για τον βασιλιά να δει τον γιο του αν έμεναν κοντά» υπογραμμίζεται από την πηγή.

Πηγές από το στρατόπεδο του Χάρι λένε ότι είχε ειδοποιήσει τον πατέρα του για την πρόθεσή του να τον δει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στους κύκλους του βασιλιά επιμένουν ότι δεν δόθηκε ειδοποίηση από τον δούκα του Σάσεξ εκ των προτέρων παρά μόνο το αίτημα για καταλύματα.

Άγνωστο πότε ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο

Πηγές κοντά στον πρίγκιπα Χάρι είπαν ότι υποβλήθηκε αίτημα να δει τον πατέρα του πολύ πριν από την επίσκεψη. Τα βασιλικά πρωτόκολλα απαιτούν από τον δούκα του Σάσεξ να δώσει προειδοποίηση 28 ημερών στον βασιλιά και στο υπουργείο Εσωτερικών για να ζητήσουν ασφάλεια.

Όμως ενώ ο βασιλιάς λέγεται ότι υπέγραψε αίτημα του πρίγκιπα Χάρι να μείνει σε βασιλική κατοικία, η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν είδε τον πατέρα του.

Οι φίλοι του πρίγκιπα Χάρι ισχυρίστηκαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα έβρισκε χρόνο στο ημερολόγιό του για τον γιο του- μετά από σχετική δήλωση από τους εκπροσώπους του πρίγκιπα Χάρι.

Εκπρόσωπος του δούκα ισχυρίστηκε πως ο Κάρολος ήταν πολύ απασχολημένος για να δει τον γιο του. «Δυστυχώς δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας».

«Ο δούκας κατανοεί φυσικά τις δεσμεύσεις του πατέρα του στο ημερολόγιο και διάφορες άλλες προτεραιότητες και ελπίζει να τον δει σύντομα» ανέφερε τότε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο πρίγκιπας Χάρι είχε σπεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς τον ενημέρωσε για τη διάγνωση με καρκίνο.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κολομβία με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, θα δει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο.