Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Από βάτες μέχρι υπερβολικά μακριές γραβάτες: Ψάχνοντας το νόημα πίσω από τα περίεργα ρούχα του Ντόναλντ Τραμπ

Από βάτες μέχρι υπερβολικά μακριές γραβάτες: Ψάχνοντας το νόημα πίσω από τα περίεργα ρούχα του Ντόναλντ Τραμπ

Υπάρχει λογική πίσω από το look του Ντόναλντ Τραμπ;

Θεωρείται μια… περίεργη φιγούρα στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ και την πολιτική ζωή του πλανήτη. Τόσο περίεργη, στα όρια της γραφικότητας κατά πολλούς – στηριζόμενοι στις αινιγματικές δηλώσεις του και στη διάδωση των fake news που τον συμφαίρουν. Ωστόσο, κάτι άλλο πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ απασχόλησε τον κόσμο και τα social media μετά τη συνέντευξή του με τον Ίλον Μασκ στο Χ: οι στυλιστικές του επιλογές. Οι οποίες είναι και αυτές, αρκετά, περίεργες.

Ο Ντέρεκ Γκάι έγινε viral στο Χ μέσα στην εβδομάδα, όταν δοκίμασε να αναλύσει γιατί ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ φοράει πάντα σακάκια με υπερβολικά μεγάλες βάτες. Το κάνει επίτηδες για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση με την εμφάνισή του ή απλά είναι θέμα αυτοσυνείδησης;

Κάπως έτσι, η Ζόε Γουίλιαμς της εφημερίδας The Guardian αποφάσισε να αναλύσει τις περίεργες στυλιστικές επιλογές του. Όπως λέει «δεν θέλω κάποιος να πιστέψει ότι είμαι ειδική στην ανδρική ραπτική. Αυτό το θέμα είναι περισσότερο μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στις επιλογές των ρούχων του Τραμπ. Βασικά ούτε ψυχαναλυτής είμαι».

Από τη συνέντευξή του στο Χ με τον Ίλον Μασκ.

Οι έντονες βάτες

Τα μεγάλα σακάκια που επιλέγει στις εμφανίσεις του ο Τραμπ έχουν νόημα: προσπαθεί να κρύψει το σώμα του. Ωστόσο οι έντονες βάτες, όπως αυτές που φορούσε κατά την διάρκεια της συνέντευξή του με τον Ίλον Μασκ δεν βγάζουν κανένα νόημα και κάποιος θα πρέπει να το συζητήσει μαζί του – μια δουλειά κατάλληλη για την Ιβάνκα Τραμπ. Είναι σαν να αλλοιώνουν τη σιλουέτα και όταν τις βλέπεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι διάφορα: αποθηκεύει πράγματα μέσα σε αυτές; Φοράει πανοπλία κάτω από το σακάκι; Αναρωτιέσαι πράγματα που δεν θα τα σκεφτόσουν ποτέ.

Εντελώς περίεργο το μήκος της γραβάτας.

Οι υπερβολικά μακριές γραβάτες

Είναι γνωστό ότι ένας εύσωμος άνδρας καλό είναι να μην φτιάχνει κοντή τη γραβάτα του, γιατί το μήκος της σταματάει πάνω στην κοιλιά και εκεί θα εστιάζουν όλοι. Άρα, για αυτόν τον λόγο ο Τραμπ επιλέγει να φοράει τις γραβάτες μακριές. Ωστόσο το κάνει σε υπερβολικό βαθμό που μοιάζει εντελώς περίεργο και άβολο. Βέβαια ο άντρας μου πιστεύει ότι το κάνει επίτηδες θέλωντας να δείξει σε όλους πως και ο… αντρισμός του είναι XXL. Μου πήρε λίγη ώρα για να καταλάβω τι ήθελε να πει.

Δείτε το άβολο, παγωμένο, χαμόγελο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Το λευκό παπιγιόν

Το 2019, ο Τραμπ επισκέφθηκε την Αγγλία και συναντήθηκε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να φορέσει ένα λευκό παπιγιόν, που το βρίσκουμε και αρκετά νορμάλ, καθώς και άλλοι είχαν ακολουθήσειτην ίδια στυλιστική επιλογή. Όσο για το πολύ μακρύ λευκό γιλέκο, λογικά ανήκει στην κατηγορία «μακριά γραβάτα»: θέλησε να κρύψει την κοιλιά του.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στη συνάντηση η… αβολοσύνη της βασίλισσας Ελισάβετ, με αυτό το παγωμένο, ψεύτικο, χαμόγελο κολλημένο στο πρόσωπό της. Η γυναίκα που είχε εκπαιδευτεί να μην δείχνει τα συναισθήματά της σε κανέναν, «έσπασε» μπροστά του.

Χρυσαφί, για να δείχνει πόσο πλούσιος είναι;

Οι χρωματιστές γραβάτες

Το κόκκινο είναι το χρώμα της δεξιάς στις ΗΠΑ  και όχι της αριστεράς (ναι, καλά διαβάσατε). Άρα είναι λογικό ο Τραμπ να κυκλοφορεί κυρίως με γραβάτες κόκκινου χρώματος. Ωστόσο, ανά περιόδους, έχει εμφανιστεί και με άλλα χρώματα: όπως κίτρινη ή μπλε με άσπρες ρίγες, που μεταξύ μας μοιάζει εντελώς φθηνή. Εννοείται ότι με αποχρώσεις δεν ασχολείται – μάλλον θα θεωρεί ότι αυτές είναι γυναικείες ασχολίες.

Είναι τόσο μακρή το παντελόνι του που το πατάει.

Τα μακριά και φαρδιά παντελόνια

Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται αρκετό ύφασμα για να γίνει ένα παντελόνι του Τραμπ: είναι φαρδιά και το μήκος τους φτάνει στο παπούτσι. Σχεδόν το πατάει το παντελόνι, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι αιωρείται. Μήπως αυτό θέλει να πετύχει;

Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που όχι απλά έλαμπε, αλλά γυάλιζε.

Τα γυαλιστερά υφάσματα

Ας είμαστε δίκαιοι: όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ φοράνε σκούρο μπλε κοστούμι. Λες και είναι κανόνας, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να αλλάξει γιατί έχει γίνει κάπως βαρετό – ίσως αν μπει στον Λευκό Οίκο η Κάμαλα Χάρις. Ο Τραμπ, πάντως, κατά την προεδρία του το πήγε ένα βήμα παραπέρα: ναι μεν σκούρο μπλε κοστούμι, αλλά από γυαλιστερό ύφασμα. Μάλλον για να λάμπει πάντα και να μείνει αξέχαστος.

* Πηγή: The Guardian

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024