Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αναστάτωση από ψευτο-«πόρισμα» της Πυροσβεστικής για την φωτιά στου Βαρνάβα

Αναστάτωση από ψευτο-«πόρισμα» της Πυροσβεστικής για την φωτιά στου Βαρνάβα

Αναφορές για προσπάθεια ... μετακίνησης της «εστίας» της φωτιάς

«Η ανάλυση των αρμόδιων αξιωματικών δείχνει μέχρι στιγμής ότι η πυρκαγιά στου Βαρνάβα ξεκίνησε έξω από κατοικία στην οδό Αμάλθειας από τα κομμάτια πυρακτωμένου αντικειμένου που έπεσαν στο έδαφος. Εκεί έχει εστιασθεί και το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών αλλά και των πραγματογνωμόνων, ενώ υπάρχουν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.  Μετά από ανάλυση για το σημείο έναρξης της καύσης και φωτογράφιση του συγκεκριμένου σημείου έχουν σταλεί και τα μεταλλικά αντικείμενα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Εκείνοι που επικαλούνται ότι είναι αλλού η εστία της φωτιάς (σε απόσταση περίπου 200 μέτρων σε μια κατωφέρεια μέσα σε χωράφια) μπερδεύουν -ίσως και σκόπιμα- ότι αυτό το στίγμα δεν σχετίζεται με το σημείο έναρξης της καταστροφικής φωτιάς. Αφορά το στίγμα που προσδιόρισε το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής με βάση το GPS του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος που έφτασε προφανώς με διαφορά χρονικής φάσης μερικών λεπτών, όταν είχε προχωρήσει το μέτωπο της φωτιάς».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε, μιλώντας στο in στέλεχος του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ύστερα από τον θόρυβο και την σχετική αναστάτωση που επικρατεί στον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης από «διαρροές» κι αναφορές ότι υπάρχει τάχα «πόρισμα της Πυροσβεστικής που αλλάζει τα δεδομένα για το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στου Βαρνάβα».

Πολύ σοβαρή υπόθεση, συνιστάται προσοχή

Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς υπάρχει και σχετική καταγραφή από το επιχειρησιακό κέντρο ΕΣΚΕΔΙΚ της ΕΛ.ΑΣ το οποίο φέρεται να «εντόπισε άλλου από την οδό Αμάλθειας την εστία της πυρκαγιάς».

Με στελέχη της ΕΛΑΣ να τονίζουν κατηγορηματικά ότι «το επιχειρησιακό κέντρο ΕΣΚΕΔΙΚ της Αστυνομίας καμία σχέση δεν έχει προφανώς με τις ενάρξεις και τις πορείες πυρκαγιών, αλλά μόνο με την κατανομή αστυνομικών δυνάμεων κλπ. Η ΕΛ.ΑΣ πληροφορήθηκε κάποια στιγμή ότι υπάρχει φωτιά στου Βαρνάβα κοντά στο γήπεδο της περιοχής κι όχι κάτι άλλο σχετικά με το στίγμα του πύρινου μετώπου».

Με τα στελέχη του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας να συμπληρώνουν ότι «κανένα πόρισμα της Πυροσβεστικής συνεπώς δεν υπάρχει που υποτίθεται ότι μεταβάλλει τα δεδομένα της εστίας της φωτιάς.. Να επισημάνουμε ακόμη ότι αυτοί οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν, πλαισιώθηκαν περιέργως κι από χάρτη δικτύου κρατικού οργανισμού στην περιοχή που ασφαλώς δεν ήταν στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά μας δείχνει ίσως πολλά για την παραπλανητική «διαρροή» που δεν πέτυχε τον στόχο της. Η φωτιά στου Βαρνάβα είναι μια πόλη σοβαρή υπόθεση και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σαφή προσδιορισμό των αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών. Δεν πρέπει να παίζονται παιγνίδια πάνω από τις στάχτες στην Βορειοανατολική Αττική».

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024