Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Άνδρος: Παραλίγο μοιραία επιβίβαση αυτοκινήτου εν μέσω φουρτουνιασμένης θάλασσας

Άνδρος: Παραλίγο μοιραία επιβίβαση αυτοκινήτου εν μέσω φουρτουνιασμένης θάλασσας

Τα 7 με 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν την επιβίβαση ενός αυτοκινήτου που έμεινα στον καταπέλτη.

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Είναι από την Άνδρο και δείχνει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιβάτες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο με πολλά μποφόρ και πιθανώς κάποιες ατυχείς επιλογές. Σε ακόμα ένα βίντεο που αφήνει ερωτηματικά για το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Το πλοίο για το οποίο γίνεται ο λόγος είναι το SAONISOS της Saos Ferries το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια της φόρτωσης, η κακοκαιρία έγινε ακόμα πιο έντονη και το πλοίο κλιδωνίστηκε με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί να αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο και πολίτες να προσπαθούν να το σπρώξουν προς τα πίσω κινδυνεύοντας ή να αποβιβαστούν ή να πέσουν.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, μέλη του πληρώματος προσπαθούν να βοηθήσουν έναν οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου να επιβιβαστεί εντός του πλοίο, όμως με τους ανέμους αυτό είναι μάταιο. Ακόμα χειρότερα ο καπετάνιος αποφασίζει να σηκώσει τη μπουκαπόρτα και το πλοίο να αναχωρήσει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βρεθεί μεταξύ προβλήτας και πλοίου.

Την ίδια ώρα, αρκετά είναι τα μέλη του πληρώματος ή πολίτες που διακρίνονται να πηδούν, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, εντός του πλοίου, ρισκάροντας τις ίδιες τις ζωές τους.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros @Kyriakos Mitsotakis @ΣΚΑΪ TV @Θάνος Κόκκαλης Δημοσιογράφος 2 @ANT1 ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος ΝΚ

Έμειναν κάποιοι επιβάτες εκτός, όμως ευτυχώς δεν έχουν ανακοινωθεί τραυματισμοί

Κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν συνολικά τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ για το τι ακριβώς συνέβη αναμένεται σχετική έρευνα από τη λιμενική αρχή. Όπως αναφέρει η ανάρτηση το πλοίο δεν θα έπρεπε να δέσει υπό τον φόβο ατυχήματος.

Για τους επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες μερίμνησε η εταιρεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν, ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο διαθέσιμο δρομολόγιο την Παρασκευή το πρωί.

Ο καπετάνιος φαίνεται πως έκρινε, ότι για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος έπρεπε να συνεχίσει το δρομολόγιο, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει και να δέσει ξανά ούτως ώστε να επιβιβαστούν τόσο το αυτοκίνητο που διακρίνεται στο βίντεο όσο και κάποιοι επιβάτες που δεν είχαν προλάβει. Απορίας άξιον είναι όμως γιατί δόθηκε εξ αρχής εντολή να λυθούν οι κάβοι με το όχημα πάνω στον καταπέλτη ή αν δεν είχαν λυθεί γιατί δόθηκε εντολή να σηκωθεί ο καταπέλτης.

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024