Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Κάτοικος Βαρνάβα περιγράφει τις πρώτες δραματικές ώρες της τεράστιας πυρκαγιάς

Φωτιά στην Αττική: Κάτοικος Βαρνάβα περιγράφει τις πρώτες δραματικές ώρες της τεράστιας πυρκαγιάς

Η κάτοικος έθιξε και το τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση στην περιοχή που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους του Βαρνάβα

Έξι ημέρες μετά την τεράστια φωτιά που έκαψε την ΒΑ Αττική, η κατάσταση των πυρόπληκτων παραμένει δραματική καθώς δεκάδες έχασαν όλη τους την περιουσία.

Η κ. Χαρούλα Ασημακοπούλου, κάτοικος Βαρνάβα απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά την Κυριακή μίλησε στο Mega και περιέγραψε τις δραματικές εκείνες ώρες.

«Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πίσω από το σπίτι μου, είδαμε τον καπνό. Πήρα το 199 και μου είπαν ότι είχαν ειδοποιηθεί από άλλον γείτονα. Δεν άργησαν να έρθουν τα εναέρια, ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα. Υπήρχε ένα  αυτοκίνητο του Δήμου και ένα Πυροσβεστικό που κάνουν μόνιμη περιπολία όλη την περίοδο. Αναχαίτισαν την φωτιά αλλά μόλις την ‘μάζεψαν’, με τον αέρα που είχε μεταφέρθηκε σε ένα δασάκι και πέρασε στον οικισμό. Η αναζωπύρωση ήταν περίπου στα 500 μέτρα, σε δύσβατη περιοχή, μόνο τα εναέρια έκαναν δουλειά. Λέγαμε ότι έχουμε γλιτώσει στις 3-4 η ώρα αλλά στις 11 το βράδυ η φωτιά είχε κυκλώσει το χωριό και πήγαινε προς τα πίσω, αντίθετα από τον αέρα. Έμεινα εκεί, είχα ένα σύστημα πυρόσβεσης που τελικά δεν χρειάστηκε», δήλωσε η ίδια.

«Είμαστε με δεξαμενές στα σπίτια»

Ερωτώμενη για τη διακοπή υδροδότησης η κ. Ασημακοπούλου εξήγησε πως δεν έχει να κάνει με τη φωτιά, καθώς «υπάρχει ένα απαρχαιωμένο δίκτυο που μπορούσε να εξυπηρετήσει 1000 κατοίκους, και τώρα που είναι οι διπλάσιοι και τριπλάσιοι το καλοκαίρι, δεν φτάνει το νερό».

Όπως αποκάλυψε μέρα παρά μέρα γίνεται διακοπή στην υδροδότηση και οι κάτοικοι είναι «με δεξαμενές στα σπίτια».

«Παλαιότερα το πρόβλημα είχε κάπως αντιμετωπιστεί. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, τα τελευταία 5 χρόνια αυτό που ζούμε είναι τριτοκοσμικό», πρόσθεσε. Επισήμανε πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την αύξηση των κατοικιών, γιατί ο αριθμός των σπιτιών έχει μείνει ίδιος, αλλά με την παροχή.

«Η παροχή αυτή έρχεται σε ένα σημείο στο Καπανδρίτι, το γειτονικό μας χωριό, και από εκεί με διάφορα booster φτάνει σε ένα άλλο σημείο και από εκεί ανεβαίνει στην κεντρική δεξαμενή του χωριού. Δεν παίρνουμε οπότε την απαραίτητη πίεση και ποσότητα του νερού», συμπλήρωσε.

Ακούστε τις δηλώσεις:

Sports in

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του πούλμαν (pics)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το πούλμαν της νέας σεζόν, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά… ερυθρόλευκο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024