Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Συνελήφθη ο ανιψιός της 62χρονης και ομολόγησε ότι την δολοφόνησε

Ιωάννινα: Συνελήφθη ο ανιψιός της 62χρονης και ομολόγησε ότι την δολοφόνησε

Ήταν ο ίδιος που ειδοποίησε την Αστυνομία λέγοντας ότι βρήκε την άτυχη γυναίκα σε μία λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι της

Συνελήφθη ο ανιψιός της 62χρονης στο χωριό Περίβλεπτος στα Ιωάννινα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της σε μια λίμνη αίματος, και ομολόγησε ότι την δολοφόνησε ο ίδιος.

Η Αστυνομία είχε αποκλείσει από πολύ νωρίς το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας καθώς η σορός έφερε τραύματα σε θώρακα και κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirusonline.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έπεφτε σε αντιφάσεις μέχρι που ομολόγησε το έγκλημά του. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η θεία του του μιλούσε πολλές φορές με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο παρότι την βοηθούσε συνέχεια. Αυτό συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, του έθιξε τον ανδρισμό του και εκείνος πάνω στα νεύρα του την πυροβόλησε θανάσιμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για το όπλο και τα φυσίγγια που χρησιμοποίησε ο δράστης, ενώ εξαιρετικά περίεργο είναι το γεγονός πως παρότι το σπίτι του θύματος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού κανένας γείτονας δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

Ο ανιψιός της άτυχης 62χρονης ήταν τελικά ο δολοφόνος της όπως ο ίδιος ομολόγησε

Ανάστατη είναι η κοινωνία του μικρού χωριού μετά την είδηση της δολοφονίας (Πηγή: epirusonline.gr)

Ο 36χρονος, που ήταν αυτός που κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας ότι την εντόπισε νεκρή, φαίνεται ότι κατά διαστήματα ζούσε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Όλοι στο χωριό έπεσαν από τα σύννεφα όταν ο δράστης ομολόγησε καθώς ήταν ένα από τα ελάχιστα συγγενικά πρόσωπα της άτυχης γυναίκας που τη βοηθούσε από όταν επέστρεψε από την Αθήνα.

Ο βασικός ύποπτος εξαρχής

Ο 36χρονος ανιψιός του θύματος θεωρήθηκε ύποπτος εξαρχής κυρίως για οικονομικούς λόγους και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να δώσει κατάθεση.

Οι αστυνομικοί εξαρχής εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της δολοφονίας, με κυριότερο το οικονομικό. Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική κατάσταση του θύματος δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, καθώς πολλοί συγχωριανοί της την βοηθούσαν σε τακτική βάση, δίνοντάς της κυρίως τρόφιμα.

Στο σπίτι της 62χρονης δεν υπήρχαν ούτε στοιχεία διάρρηξης ούτε στοιχεία που να έδειχναν ότι η γυναίκα αντιστάθηκε σε κάποιον επίδοξο διαρρήκτη, κάτι που επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η ιατροδικαστής που είχε φτάσει νωρίτερα για την απαραίτητη αυτοψία.

Με εντολή της Αστυνομίας, τέλος, μεταφέρθηκε με γερανοφόρο όχημα της Αστυνομίας το όχημα του δράστη που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του θύματος.

Το σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 62χρονη από το χέρι του ίδιου της του ανιψιού (Πηγή: epirusonline.gr)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην άμεση εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα σε χωριό των Ιωαννίνων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες σήμερα (16-8-2024), ο κατηγορούμενος ενημέρωσε τις Αρχές ότι βρήκε νεκρή εντός του σπιτιού της ημεδαπή συγγενή του.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ημεδαπός κατηγορείται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 15-8-2024, πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα με κυνηγητικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του πούλμαν (pics)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το πούλμαν της νέας σεζόν, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά… ερυθρόλευκο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024