Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα για φωτιά που ξέσπασε στον Παλαμπά Θεσπρωτίας του Δήμου Φιλιάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων έχει διακοπεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι μεγάλη και κατευθύνεται προς το χωριό, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Κοντά στο χωριό
Οι καπνοί από τις φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια του Παλαμπά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κινητοποιηθεί ήδη 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ σπεύδουν και εναέρια μέσα.
Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά από την πλευρά της Αλβανίας και επεκτάθηκε στον Δήμιο Φιλιατών.
Λόγω της μεγάλη έκτασης που έχει λάβει το πύρινο μέτωπο ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας αρχικά τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα ενώ με δεύτερο μήνυμα καλούνται να απομακρυνθούν προς Φιλιάτες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.