Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μπλακ άουτ: Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε Φολέγανδρο και Σίκινο – Με διακοπές η ηλεκτροδότηση στην Ίο

Μπλακ άουτ: Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε Φολέγανδρο και Σίκινο – Με διακοπές η ηλεκτροδότηση στην Ίο

Το ρεύμα κόπηκε χθες το απόγευμα και επανήλθε σήμερα το πρωί – Τα τρία νησιά ηλεκτροδοτούνται από την Πάρο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα νησιά Ίο, Σίκινο και Φολέγανδρο στο μεγαλύτερο μέρος όπου υπήρχε πρόβλημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, στη Σίκινο και στη Φολέγανδρο η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ στην Ίο αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση έως αργά το απόγευμα.

Οι περιοχές της Ίου, που επηρεάζονται με —ανά διαστήματα— διακοπές λόγω της συνέχισης των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης, είναι η Χώρα, το Λιμάνι, ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι.

Να σημειωθεί ότι η βλάβη προέκυψε στο χερσαίο κομμάτι των δύο υποβρύχιων καλωδίων της Πάρου, που ηλεκτροδοτούν τα τρία νησιά. Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργάζονται πυρετωδώς για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Το πολύωρο μπλακ άουτ ταλαιπώρησε μόνιμους κατοίκους αλλά και το πλήθος επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες για διακοπές στα τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρεύμα κόπηκε χθες το απόγευμα και επανήλθε για λίγα λεπτά στις 3 τα ξημερώματα, αλλά διακόπηκε και πάλι για να επανέλθει τελικά σήμερα το πρωί, κατά τις 8 π.μ.

Η βλάβη έβγαλε εκτός λειτουργίας το καλώδιο μέσης τάσης που συνδέει τα τρία νησιά με την Πάρο, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για το τι ακριβώς συνέβη.

Ηλεκτρική διασύνδεση

Τα τρία νησιά ηλεκτροδοτούνται από την Πάρο. Η Πάρος είναι διασυνδεδεμένη με το ηπειρωτικό σύστημα μέσω της υποβρύχιας διασύνδεσης του ΑΔΜΗΕ.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη διασύνδεση του ΑΔΜΗΕ. Η Φολέγανδρος, η Ίος και η Σίκινος ηλεκτροδοτούνται από υποβρύχια διασύνδεση μέσης τάσης, του ΔΕΔΔΗΕ.

Η Δ΄ φάση των Κυκλάδων

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει σε εξέλιξη το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δυτικών Κυκλάδων.

Τα νησιά θα ηλεκτροδοτούνται μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης από τη Σαντορίνη, η οποία θα διασυνδέεται με τη Νάξο και το ηπειρωτικό σύστημα υψηλής τάσης.

Η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των Κυκλάδων θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης μονάδων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 332 MW στα νησιά, επιτυγχάνοντας ένα πιο σταθερό, πράσινο και οικονομικό ενεργειακό μείγμα για το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Next Generation EU και με το ΦΕΚ τ΄Δ 494 4/8/2022 χαρακτηρίστηκε ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

πηγή: ot.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του πούλμαν (pics)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το πούλμαν της νέας σεζόν, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά… ερυθρόλευκο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024