Ο Τζακ Ράσελ, συνιδρυτής και πρώην τραγουδιστής του glam metal συγκροτήματος Great White, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 63 ετών.

Τον Ιούλιο, ο τραγουδιστής είχε μοιραστεί δημόσια μια δήλωση σχετικά με τον αγώνα που έδινε

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσικού.

«Με τεράστια θλίψη, ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας Jack Patrick Russell – πατέρα, συζύγου, ξαδέρφου, θείου και φίλου».

Ο Τζακ πέθανε ειρηνικά παρουσία της συζύγου του Heather Ann Russell, του γιου του Matthew Hucko, της ξαδέλφης Naomi Breshears Barber και των αγαπημένων φίλων Billy και Cheryl Pawelcik.

Λεπτομέρειες για το δημόσιο μνημόσυνο θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η μάχη με την ασθένεια

Τον Ιούλιο, ο τραγουδιστής είχε μοιραστεί δημόσια μια δήλωση σχετικά με τον αγώνα που έδινε με την ατροφία πολλαπλών συστημάτων (MSA) και την άνοια με σωμάτια Lewy (LBD) από την οποία έπασχε.

«Δεν είμαι σε θέση να αποδώσω στο επίπεδο που επιθυμώ και στο επίπεδο που σας αξίζει», έγραψε ο Ράσελ στο Instagram στις 17 Ιουλίου.

«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου για τα πολλά χρόνια αναμνήσεων, αγάπης και υποστήριξης. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να ζήσω τα όνειρά μου. Κάνατε τη ζωή μου ένα θαύμα».

Αυτή «η ζωή του θαύματος» είχε κορυφαίες στιγμές, όπως το hit single «Once Bitten, Twice Shy» των Great White, γραμμένο από τον Ian Hunter, και αρκετά πλατινένια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της metal δεκαετίας του 1980.

Ο Ράσελ και το συγκρότημά του βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο μιας μεγάλης τραγωδίας, όταν το 2003, το γεμάτο πυροτεχνήματα σόου τους στο μικρό νυχτερινό κέντρο Station στο Rhode Island έβαλε φωτιά στο χώρο, σκοτώνοντας 100 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 230.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο κιθαρίστας των Great White, Ty Longley, ο οποίος χάθηκε στη φωτιά.