Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανατολή: Η αδεσποτούλα άρρωστη, τραυματισμένη σκυλίτσα μας χρειάζεται – Στο πλευρό της εθελοντές

Ανατολή: Η αδεσποτούλα άρρωστη, τραυματισμένη σκυλίτσα μας χρειάζεται – Στο πλευρό της εθελοντές

Η Ανατολή χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, ειδική τροφή και χειρουργική επέμβαση. Οι εθελοντές του AnimAid Animal Rescue κάνουν ό,τι μπορούν για την υγεία της

Στο στήθος της, η Ανατολή, είχε ένα τραύμα. Τα ματάκια της δεν έδειχναν καλά στην υγεία τους. Δεμένη με ένα πλαστικό σκοινί, σε σημείο που δεν προφυλασσόταν όλες τις ώρες από τον ήλιο. Το έδαφος καλυμμένο με χαλίκι. Και να καίει. Το κορμάκι της, αδυνατισμένο, ενώ τσιμπούρια ρουφούσαν το αίμα της. Το τρίχωμα της γεμάτο τζίβες και βρώμικο.

Ξαπλωμένη στο έδαφος, απροστάτευτη, ταλαιπωρημένη, τραυματισμένη, άρρωστη.

Κανείς δεν της έδινε σημασία. Εκεί, στον καταυλισμό Νέας Ζωής Ασπροπύργου, Ν. Αττικής.

Πόσο υπέφερε, σωματικά και ψυχικά, αυτό το πλάσμα;

Δείτε την Ανατολή πώς ήταν όταν τη βρήκε η εθελόντρια

https://www.facebook.com/share/v/ekyQercHJVcAbYqP/

Αλλά η τύχη τής χαμογέλασε όταν εθελόντρια του AnimAid Animal Rescue (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός – Υπηρεσία διάσωσης ζώων), την αντίκρισε, πριν από ένα μήνα.

«Την πλησίασα, τη χάιδεψα και δεν είχε καμία αντίδραση. Δεν έβλεπε καθαρά. Προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν και, όταν αντιλήφθηκε ότι ήθελα το καλό της, αφέθηκε στην αγκαλιά μου σαν να μου έλεγε: «Σώσε με»», περιγράφει η εθελόντρια του AnimAid Animal Rescue, Ρόη Μπολωνάκη.

Τη μεταφέρει αμέσως στον κτηνίατρο για να τη φροντίσει και να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο κτηνίατρος τής κάνει αποπαρασίτωση, εξετάζει τα μάτια της και διαπιστώνει ότι πάσχει από κερατοπάθεια (έβλεπε σκιές). Άλλα ήταν αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι με το κατάλληλο κολλύριο θα υπάρξει βελτίωση.

Επίσης, διαπιστώθηκε νεοπλασία στους μαστούς – θα χρειαστεί χειρουργείο.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είναι αρνητική στην ερλιχίωση και στη λεισμανίωση, αλλά οι βιοχημικές εξετάσεις φανέρωσαν ότι η τρανσαμινάση ήταν πολύ υψηλή και η γλυκόζη, χαμηλή.

Το χειρουργείο της μαστεκτομής θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, όταν δηλαδή οι τιμές κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Ανατολή σήμερα

«Τα μάτια της έχουν δείξει μια μικρή βελτίωση με τη θεραπεία της, και ελπίζουμε σε μεγαλύτερη. Η όραση της είναι ακόμη χαμηλή. Δεν βλέπει καθαρά. Αλλά η συμπεριφορά της είναι πολύ γλυκιά», λέει η εθελόντρια, η οποία τη φιλοξενεί στο σπίτι της.

Η Ανατολή πρέπει να τρέφεται με ειδική υπατική τροφή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 87€.

Η Ανατολή είναι περίπου 5-6 ετών

Είναι μόλις πέντε κιλά

Όπως είναι κατανοητό, το πόσο είναι δυσβάστακτο για τους εθελοντές που φροντίζουν αμέτρητα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Η Ανατολή είναι περίπου 5-6 ετών και τα κιλάκια της αγγίζουν μόλις τα πέντε.

Την ονόμασαν Ανατολή, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει εκείνη η ημέρα που θα ανατείλει μία νέα ζωή για εκείνη. Όμορφη και ευτυχισμένη, σε ένα σπίτι που θα της προσφέρει αγάπη, πού τόσο έχει στερηθεί.

«Είναι ολοφάνερο ότι έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή της και έχει δρόμο μπροστά της ως προς την υγεία της. Εμείς θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Και ευελπιστούμε να τη δούμε ασφαλή και ευτυχισμένη σε ένα σπίτι. Όπως αξίζει σε όλα τα αδέσποτα ζώα», επισημαίνει η κα Μπολωνάκη.

Η κατάσταση με τα αδέσποτα στον Ασπρόπυργο είναι δραματική

Όπως αναφέρει η εθελόντρια, στον Ασπρόπυργο υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτες ψυχές. Πλάσματα που ζουν στους αφιλόξενους δρόμους της περιοχής, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων – ειδικά όσων ζουν στους καταυλισμούς- αδιαφορεί για την ύπαρξή τους.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι που νοιάζονται και μεριμνούν για εκείνα, αλλά το ποσοστό των φιλόζωων είναι μικρό.

Τα επείγοντα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές που επισκέπτονται την περιοχή κάθε Σαββατοκύριακο, είναι πολλά. Και δεν υπάρχει περίπτωση να προσπεράσουν ένα αδέσποτο και να το αφήσουν στην τύχη του.

Υποστηρίζουμε την αξιέπαινη προσπάθεια τους για τα αδέσποτα

Οι εθελοντές χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Για να μπορέσουν να προσφέρουν, όσο γίνεται, μια αξιοπρεπή ζωή στις αδέσποτες ψυχές.

Νιώθουν απέραντη χαρά όταν υιοθετείτε κάποιο ζωάκι που έχουν υπό την προστασία τους. Επίσης, οι φιλοξενίες είναι εξίσου σημαντικές για εκείνους, αλλά και για τα αδέσποτα.

Για την Ανατολή μας

● Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR03 0172 0680 0050 6809 1612 897
SWIFT: PIRBGRAA
Δικαιούχος: ANIMAID ANIMAL RESCUE MAKE
Αιτιολογία: Ανατολή

● Μέσω Paypal: animaidrescue@gmail.com

● https://www.facebook.com/animaidanimalrescue

● Τηλ. επικοινωνίας 6932.57.8700

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά του Τελ Αβίβ

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι κατά του Τελ Αβίβ «αναχαιτίστηκε μ’ επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow», σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024