Η Πριγκίπισσα Άννα γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της στις 15 Αυγούστου, και με αφορμή αυτό, εστιάζουμε στο εμβληματικό της στυλ. Στη βασιλική οικογένεια, το στιλ της Πριγκίπισσας Άννας συνδυάζει συνήθως την κλασική κομψότητα με την αυστηρότητα και ευπρέπεια που αναμένει κανείς από μια πριγκίπισσα. Όμως, σε μια εποχή όπου η παραδοσιακή βασιλική ενδυμασία συνδυάζεται με την αποδοχή της αλλαγής, η Πριγκίπισσα Άννα, παρόλο που είναι 74 ετών, έχει κάνει μια ανατρεπτική κίνηση που προκαλεί αίσθηση. Αντί να περιορίζεται σε κλασικά σακάκια και πένσιλ φούστες –τα εμβληματικά σύμβολα του βασιλικού στιλ– αποφάσισε να επαναστατήσει με μια επιλογή που όχι μόνο σπάει τους κανόνες αλλά αγγίζει και τα όρια της μόδας: τα μεγάλα γυαλιά καθρέφτες, ή αλλιώς wraparound γυαλιά.

Από το 2013 μέχρι σήμερα, αυτά τα γυαλιά έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της, συνδυάζοντας τη διαχρονική κομψότητα με το σύγχρονο, sporty look.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πριγκίπισσα Άννα εθεάθη φορώντας ένα σκούρο μολε σακάκι και ένα λευκό πουκάμισο. Η εμφάνισή της ήταν επαγγελματική και κομψή, αλλά τα γυαλιά της με τον μεγάλο φακό-μάσκα σε πορτοκαλί απόχρωση και τον ελαφρύ σκελετό από ακρυλικό έκαναν αίσθηση.

Photo by Frank Augstein – WPA Pool/Getty Images

Αυτή η τολμηρή, ανορθόδοξη επιλογή δεν είναι απλά μια αβανγκάρντ στάση απέναντι στο βασιλικό στιλ, αλλά και μια επαναστατική κίνηση. Δεν έπιλέγει απλώς ένα αναπάντεχο αξεσουάρ όπως θα ήταν ένα ιδιαίτερο κόσμημα ή ένα fancy καπέλο, αλλά το πιο extreme και πρωτοποριακό, τα Adidas Adizero Tempo. Αυτά τα wraparound γυαλιά, σχεδιασμένα αρχικά για αθλητικές δραστηριότητες, έχουν γίνει ένα σύμβολο της σύγχρονης μόδας που η Πριγκίπισσα Άννα έχει υιοθετήσει με πρωτοφανές θάρρος, έως και θράσος θα έλεγε κανείς.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το γεγονός ότι η Πριγκίπισσα Άννα φοράει γυαλιά που συνδέονται συχνά με τη ρεϊβ και την τέκνο κουλτούρα δεν σημαίνει ότι έχει κάποια προσωπική προτίμηση για αυτή τη μουσική. Η ενσωμάτωσή τους σε συνδυασμούς με κλασικά κομμάτια, όπως σακάκια και φούστες, αποδεικνύει ότι η μόδα μπορεί να είναι τολμηρή και ανατρεπτική, ακόμη και για κάποιον με βασιλικό τίτλο. Η Πριγκίπισσα Άννα έχει επιλέξει να εκφράσει το σύγχρονο στιλ της μέσω ενός απροσδόκητου αξεσουάρ, δίνοντας ένα νέο νόημα στην έννοια της βασιλικής μόδας και κερδίζοντας την συμπάθεια των σύγχρονων fashionistas.

Η απόφαση της Πριγκίπισσας Άννας να ενσωματώσει αυτά τα γυαλιά στον βασιλικό της ντύσιμο δεν είναι απλώς μια έκφραση προσωπικού στιλ, αλλά και μια δήλωση μόδας που καταρρίπτει τα στερεότυπα. Είναι σχεδόν σαν κάποιος να μας κάνει πλάκα, με την εικόνα μιας 74χρονης πριγκίπισσας, που κατά τα άλλα ακολουθεί τις βασιλικές παραδόσεις, να φοράει τέτοια γυαλιά, να μοιάζει με τρολ. Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι η Πριγκίπισσα Άννα μοιάζει περισσότερο με ποδηλάτη των Ολυμπιακών Αγώνων παρά με βασιλική προσωπικότητα! Η επιλογή της είναι ανορθόδοξη, καθώς θα περίμενε κανείς από μια τέτοια προσωπικότητα να προτιμήσει κάτι πιο κλασικό, όπως γυαλιά τύπου Jackie O. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνιση αυτή δεν είναι καθόλου άσχημη ή αντίαισθητη. Αντίθετα, καθώς παρατηρείς τις εμφανίσεις της και τις εξετάζεις προσεκτικά, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι το signature που συνδυάζει την προσωπική της αίσθηση του στυλ με μια μοντέρνα πινελιά.

Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Αυτή η συνύπαρξη κλασικού και σύγχρονου στοιχείου, με ένα τόλμηρο αξεσουάρ, καταδεικνύει την ικανότητα της Πριγκίπισσας Άννας να διαμορφώνει τις τάσεις με τη δική της μοναδική προσέγγιση, συνδυάζοντας μερικά από τα πιο παραδοσιακά στοιχεία του στιλ με τις πιο ανατρεπτικές επιλογές της σύγχρονης μόδας.

Ας το παραδεχτούμε, οι πιθανότητες να γίνω Royal είναι σχεδόν μηδαμινές, δεδομένης της ηλικίας μου και των συνθηκών. Αλλά, όταν φτάσω στη δική της ηλικία, θυμήστε μου να δείχνω όπως η Πριγκίπισσα Άννα. Ευχαριστώ!

Πηγή: Grace