Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λεμφικό μασάζ: Η λύση που ψάχνετε για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας

Λεμφικό μασάζ: Η λύση που ψάχνετε για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας

Αν νιώθετε πρηξίματα, κούραση και την αίσθηση βάρους στα άκρα σας, ίσως να έχει μπλοκάρει το λεμφικό σας σύστημα. Η Κατερίνα Σταθοπούλου, Ρεφλεξολόγος & Ολιστική Θεραπεύτρια μας εξηγεί γιατί το λεμφικό μασάζ είναι απαραίτητο για να αποτοξινωθείτε.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για το λεμφικό σύστημα, τις παθήσεις και τα συμπτώματα που προκύπτουν από την κακή λειτουργία του. Όμως, τι ονομάζουμε λεμφικό σύστημα; Και πώς βοηθά το λεμφικό μασάζ;

«Το λεμφικό σύστημα είναι ένα βασικό κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού, ένα δίκτυο αγγείων που οδηγεί το επιπλέον υγρό των ιστών προς την κυκλοφορία του αίματος. Το συγκεκριμένο δίκτυο βοηθάει το σώμα μας να απελευθερώσει τις τοξίνες, τα απόβλητα και άλλα ανεπιθύμητα υλικά. Η κύρια λειτουργία του είναι να μεταφέρει το λεμφικό υγρό που αποτελείται από τα λευκοκύτταρα του αίματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το λεμφικό σύστημα είναι ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός άμυνας του ανοσοποιητικού μας, και η σωστή λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας», λέει η Κατερίνα Σταθοπούλου, Ρεφλεξολόγος & Ολιστική Θεραπεύτρια.

Αν αισθάνεστε συνεχώς ένα αίσθημα αδιαθεσίας ή κούρασης, αναρωτηθείτε μήπως είναι σημάδι ότι το λεμφικό σας σύστημα χρειάζεται καθαρισμό και επανεκκίνηση. Άλλα σημάδια που, ίσως, υποδηλώνουν δυσλειτουργία του λεμφικού μας συστήματος μπορεί να είναι το πρήξιμο, η ευαισθησία ή το αίσθημα βάρους στα άκρα. Αν παρατηρείτε συχνά αυτά τα συμπτώματα, καλό είναι να αναζητήσετε έναν ειδικό γιατρό που θα μπορέσει να μελετήσει το ιστορικό σας, να διερευνήσει πιθανά προβλήματα και να σας προτείνει ένα εξειδικευμένο πλάνο θεραπείας.

Το θαυματουργό λεμφικό μασάζ και οι εφαρμογές του

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος για την αποτοξίνωση του οργανισμού είναι η λεμφική παροχέτευση του Dr.Vodder, το ευρέως γνωστό λεμφικό μασάζ, που επηρεάζει κυρίως το λεμφικό σύστημα. Η Κατερίνα Σταθοπούλου μάς εξηγεί για τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και την άμεση σύνδεσή του με το λεμφικό μασάζ.

«Επειδή μεγάλο μέρος του λεμφικού συστήματος βρίσκεται κοντά στο δέρμα, η ίδια η τεχνική είναι πολύ ήπια και ρυθμική. Ενθαρρύνει τα λεμφικά τριχοειδή να συστέλλονται και αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του λεμφικού συστήματος.

Εφαρμόζεται κατά κόρον σε περιπτώσεις έντονου οιδήματος και φλεγμονής ορμονικών μεταβολών ή στα συμπτώματα χρόνιων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, λεμφοίδημα, κ.α. Ένας ακόμα λόγος για να εφαρμόσουμε την τεχνική της λεμφικής παροχέτευσης είναι η απώλεια βάρους και η εξάλειψη της κυτταρίτιδας».

Το λεμφικό μασάζ είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που πρέπει να πραγματοποιείται από πιστοποιημένους θεραπευτές. Όταν υπάρχουν ταυτόχρονα και ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, θα πρέπει να απευθύνεστε σε εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές και θεραπευτές μάλαξης, καθώς και λεμφοθεραπευτές.

Ποια είναι η διαδικασία και τα οφέλη

Αξίζει να μελετήσετε τα πολλαπλά οφέλη που έχει το λεμφικό μασάζ για το σώμα σας. Η παρομοίωση του σώματός μας με ένα προβληματικό μπαλκόνι, την οποία χρησιμοποιεί η Ρεφλεξολόγος και Ολιστική θεραπεύτρια, είναι απόλυτη πετυχημένη.

«Φανταστείτε ένα μακρόστενο μπαλκόνι γεμάτο με νερό που το σιφόνι είναι βουλωμένο και το νερό δεν μπορεί να βγει, επομένως παραμένει στάσιμο και βρωμίζει. Το μπαλκόνι είναι το σώμα σας, το νερό είναι η λέμφος σας και το σιφόνι οι λεμφαδένες σας. Ο ειδικός θεραπευτής θα πάει κοντά στο σιφόνι, θα μαζέψει τα σκουπιδάκια και με τη σκούπα θα μείνει κοντά στο σιφόνι, σπρώχνοντας το νερό. Η σκούπα στην προκειμένη περίπτωση είναι τα χέρια του θεραπευτή και οι ρυθμικές κινήσεις-χειρισμοί».

Ακόμα, λοιπόν κι αν θέλετε να χάσετε κιλά, η λεμφική μάλαξη αποτοξινώνει, βοηθά στη μείωση των οιδημάτων και, ταυτόχρονα, επιμένοντας στα προβληματικά σημεία του τοπικού πάχους, προσφέρει αποτελέσματα άμεσα και ορατά σε πόντους. Tο σώμα «σμιλεύεται» και η εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού» μειώνεται αισθητά.

«Οι ειδικές τεχνικές μαλάξεων και οι ανοδικές κινήσεις έχουν απώτερο σκοπό να κυκλοφορήσει καλύτερα η λέμφος και έτσι να επιτευχθεί η γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό. Το λεμφικό μασάζ τονώνει, επίσης, τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και στη βελτίωση του προβλήματος του τοπικού πάχους», επιβεβαιώνει η Κατερίνα Σταθοπούλου.

Πότε θα δείτε αποτελέσματα

Σύμφωνα με την Ειδικό, στην αρχή θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τα πέντε πρώτα μασάζ μέσα σε 10 ημέρες, για να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να επιτευχθεί η γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού.Ο τελικός αριθμός των συνεδριών, όμως, εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά.

Αποτελέσματα θα δείτε μετά τα πρώτα 5 μασάζ. «Η διαφορά είναι αισθητή στη μείωση της κυτταρίτιδας και στο χάσιμο των πόντων. Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τις συνεδρίες λεμφικού μασάζ περίπου δυο φορές το μήνα.

Έτσι, θα μπορεί να ελέγχεται η κυκλοφορία της λέμφου και δεν θα επαναδημιουργηθούν τοξίνες και άλλες επιβλαβείς ουσίες που ευνοούν την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Το λεμφικό μασάζ μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Ωστόσο, επειδή ο γυναικείος οργανισμός περνά πολλές ορμονικές μεταβολές, οι οποίες και προκαλούν οιδήματα και δυσκολίες στο σώμα το λεμφικό σύστημα, θεωρείται ο βασικός σύμμαχος ευεξίας για την κάθε γυναίκα», αναφέρει η Κατερίνα Σταθοπούλου, τονίζοντας πως το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό. Αντίθετα, διευκολύνει την κυκλοφορία των υγρών του σώματος.

Άλλοι τρόποι αυτοθεραπείας που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας

Παράλληλα με τη βοήθεια των ειδικών, μπορείτε και μόνοι σας στο σπίτι να ενισχύσετε το λεμφικό σας σύστημα και να τονώσετε τον οργανισμό σας. Η Κατερίνα Σταθοπούλου μας συμβουλεύει:

  • Ήπια αερόβια άσκηση:

Η τακτική άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία της ροής του αίματος στο σώμα και βοηθάει το λεμφικό σύστημα να λειτουργεί ομαλά.

  • Ένα ποτήρι χλιαρό νερό και λέμονι με άδειο στομάχι κάθε πρωί:

Χωρίς αρκετό νερό, το λεμφικό υγρό δεν ρέει σωστά, προκαλώντας συμφόρηση ή αφυδάτωση. Το λεμόνι προσθέτει αλκαλικά και μεταλλικά στοιχεία στο νερό που εφοδιάζουν σωστά τον οργανισμό.

  • Ζωντανές τροφές:

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σώμα σας. Φρούτα, λαχανικά, λινέλαιο, σπιρουλίνα, καρύδια και αμύγδαλα αποτελούν υγιείς πηγές τροφίμων που παρέχουν σημαντικές βιταμίνες, ανόργανα άλατα, λιπαρά οξέα, και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να κρατήσετε τη σωστή ροή της λέμφου.

  • Στεγνό βούρτσισμα πριν το ντους

Βουρτσίστε το δέρμα σας με βούρτσα από φυσική τρίχα με επαναλαμβανόμενες κυκλικές ανοδικές κινήσεις πριν το καθημερινό σας ντουζ και αυξήστε τη κυκλοφορία του αίματος.

  • Ελληνικά βότανα:

Βότανα όπως, η τσουκνίδα, το πράσινο τσάι, η αλαδανιά κ.α. χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ή προληπτικά για να κρατήσουν το σώμα υγιές και το λεμφικό σύστημα σε συνεχή ομαλή ροή.

  • Φαρδιά ρούχα:

Φροντίστε να φοράτε φαρδιά ρούχα, ώστε το σώμα σας να έχει χώρο για να αναπνεύσει.

  • Σκωτσέζικό ντους:

Εναλλάσσετε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους από το ζεστό στο κρύο για μερικά λεπτά. Η θερμότητα προκαλεί διαστολή, ενώ το κρύο συστολή.

  • Βαθιά αναπνοή:

Τόσο απλό όσο ακούγεται! Οι βαθιές ασκήσεις αναπνοής μπορούν να τονώσουν τη ροή της λέμφου και να μειώσουν τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα
Η φροντίδα του σώματος και του πνεύματός μας πρέπει α αποτελεί βασική προτεραιότητα της καθημερινότητάς μας. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον εαυτό σας και αν αισθάνεστε έντονη κούραση, έχετε πρηξίματα και δεν υπάρχουν άλλα παθολογικά προβλήματα να δοκιμάσετε λεμφικό μασάζ. Θα αποτοξινωθούν τα πάντα και αυτομάτως θα νιώσετε πιο ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια. Η Κατερίνα Σταθοπούλου συμβουλεύει να επενδύετε στην πρόληψη της υγείας, γιατί όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, 2.500 χρόνια πριν «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Καλύτερα να προλαμβάνεις (την ασθένεια) παρά να την θεραπεύεις»,

Πηγή: vita.gr

Sports in

Κακός δαίμονας (σχεδόν) όλων των ελληνικών ομάδων

Χθες οι Πράσινοι πρώτη φορά έφτασαν τόσο κοντά στο να κάνουν επιτέλους τη ζημιά στον Αγιαξ, αλλά τα πέντε πέναλτι που απέκρουσε ο 40χρονος Πάσβιρ (δύο του Βιλένα) αποδείχθηκαν καθοριστικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024