Τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ, «που έχουν δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες στις ελληνικές θάλασσες και έχουν οδηγήσει στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», αναδεικνύει ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, με δήλωσή του.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διατείνεται ότι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν σταθερές. Τα αποτελέσματα όμως της έρευνας ανεξάρτητου φορέα, την διαψεύδουν: 52% είναι η αύξηση που καταγράφηκε τον τελευταίο χρόνο!», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τονίζει πως «μόλις μία εταιρεία ελέγχει το 37% της χωρητικότητας των επιβατικών πλοίων, ενώ μόλις τρεις εταιρείες ελέγχουν 6 στις 10 θέσεις επιβατών, σε όλες τις γραμμές, σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να βιώνουν αυτές τις μονοπωλιακές συνθήκες, όταν καλούνται να πληρώσουν το ακτοπλοϊκό τους εισιτήριο».

«Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ζητήσει με σειρά παρεμβάσεων, από την αρχή του καλοκαιριού, την λήψη μέτρων ενάντια στην αισχροκέρδεια, με την κυβέρνηση της ΝΔ να αρνείται επίμονα κάθε παρέμβαση», προσθέτει ο κ. Μαμουλάκης.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά

Να σημειωθεί ότι η τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στις 16 Ιουλίου, για «τη σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την ώρα που υπάρχουν όλες οι νομικές προϋποθέσεις για την επιβολή πλαφόν».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, τονίζει στο κείμενο της ερώτησης πως, «εφόσον υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες από την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση 3323.1/02/08/21-03-2008 προϋποθέσεις – ενδείξεις εναρμονισμένης πρακτικής από ακτοπλοϊκές εταιρείες ή πλοιοκτήτες, η οποία οδηγεί σε υπέρμετρη αύξηση των τιμών των ναύλων, η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει με επιβολή πλαφόν στις αυξανόμενες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων».