Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Άγιαξ – Παναθηναϊκός 13-12 πέν., 0-1 κ.δ., παρ.: Συγκλονιστικό φινάλε και πικρός αποκλεισμός (vid)

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 13-12 πέν., 0-1 κ.δ., παρ.: Συγκλονιστικό φινάλε και πικρός αποκλεισμός (vid)

Μετά από μία ψυχοφθόρα διαδικασία πέναλτι με 34 εκτελέσεις, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ και θα παίξει με τη Λανς στα play off του Conference League

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον Άγιαξ. Το Τριφύλλι μπορεί να ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1) με τον Τετέ στο 89ο λεπτό, όμως αποκλείστηκε σε μία συγκλονιστική διαδικασία πέναλτι, με 34 εκτελέσεις.

Ο Ντραγκόφσκι είπε «όχι» σε 4 προσπάθειες των Ολλανδών για την νίκη, αλλά το 34ο ήταν και το μοιραίο.

Στα playoffs του Conference League πλέον οι «πράσινοι» που θα αντιμετωπίσουν την Λανς, για μία θέση στο League Stage της διοργάνωσης. Την Πέμπτη 22/08 είναι το πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία και μία εβδομάδα μετά, η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Ανώτερος ο Άγιαξ στο πρώτο μέρος, που είχε και δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός με το… καλησπέρα έδειξε πως θα κυνηγήσει την ανατροπή-πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ και στο 4ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τζούρισιτς όταν ο Τσέριν έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Τζούρισιτς δεν βρήκε τον χώρο για να πλασάρει, με τον Πάσβιρ να μπλοκάρει. Οι παίκτες του Αλόνσο συνέχισαν να πιέζουν και στο 8′, ο ωραίος συνδυασμός του Τζούρισιτς με τον Ιωαννίδη,βρήκε τον τελευταίο να πέφτει μέσα στην μικρή περιοχή, με τον διαιτητή όμως να μην δείχνει κάτι.

Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Άγιαξ να απειλήσει. Ο Φορμπς ταλαιπωρησε και πέρασε τον Κώτσιρα, έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Γεντβάι πρόλαβε σωτήρια τον Άκπομ πριν αυτός γινει επικίνδυνος. Ο Άγιαξ συνέχισε να πιέζει και στο 22ο λεπτό, ο Κώτσιρας πρόλαβε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή πριν αυτός εκτελέσει τον Ντραγκόφσκι και τον έκοψε. Οι Ολλανδοί απείλησαν από στημμένη φάση στο 26′, όταν μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Σούταλο πλάσαρε μέσα από την περιοχή των «πράσινων», όμως πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης έσωσε σωτήρια την εστία από βέβαιη παραβίαση όταν ο Άκπομ πρόλαβε τον Ντραγκόφσκι και πήρε την κεφαλιά. Ο Άγιαξ «άγγιξε» ξανά το γκολ, όταν στο 33ο λεπτό το σουτ του Μπέργκχαους σταμάτησε στο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Μέσα σε δύο λεπτά (44′ και 45′) ο Ντραγκόφσκι λέει διπλό «όχι» στον Άκπομ σε πλασέ και κεφαλιά του Άγγλου επιθετικού και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς ο Παναθηναϊκός

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Στο 55′ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία όταν ο Τζούρισιτς βρέθηκε απέναντι με τον Πάσβιρ, που του είπε «όχι» και στη συνέχεια έδιωξε την μπάλα, που έφτασε στον Μπακασέτα και εκείνος προσπάθησε να σκοράρει σε κενή εστία από τα 40 μέτρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ένα λεπτό μετά ο Άγιαξ απάντησε, με τον Τέιλορ να βγαίνει φάτσα με τον Ντραγκόφσκι αλλά ο Πολωνός να κρατά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε ξανά διπλή ευκαιρία όταν ο Τσέριν έκανε το σουτ από πλάγια θέση πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ίνγκασον να αστοχεί. Από εκεί και μετα ο ρυθμός έπεσε με τους δύο προπονητές να κάνουν διορθωτικές κινήσεις εκατέρωθεν.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός αφού ο Τετέ στο 89ο λεπτό σκόραρε αφού η μπάλα του στρώθηκε μετά από κόντρες, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 8ο λεπτό της παράτασης, ο Τετέ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ. Στο 102ο λεπτό, ο Τραορέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στον Ντραγκόφσκι και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου ολοκληρώθηκε. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έμειναν από δυνάμεις, δεν πήραν κάποια ρίσκα και κάπως έτσι οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, που βρήκε τον Άγιαξ νικητή με 13-12.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-0: Απέκρουσε ο Πασβίρ το πέναλτι του Μαντσίνι
1-0: Μπέρκγβαϊν γκολ
1-1: Γερεμέγιεφ γκολ
2-1: Φαν ντεν Μπούμεν γκολ
2-2: Τετέ γκολ
3-2: Γκοντς γκολ
3-3: Γεντβάι γκολ
4-3: Τέιλορ γκολ
4-4: Μλαντένοβιτς γκολ
4-4: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι το πέναλτι του Μπρόμπεϊ
4-5: Βιλένα γκολ
5-5: Χέντερσον γκολ
5-5: Απέκρουσε ο Πάσβιρ το πέναλτι του Μαξίμοβιτς
5-5: Ο Τραορέ έστειλε την μπάλα άουτ
5-5: Απέκρουσε ο Πάσβιρ το πέναλτι του Ίνγκασον
5-5: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι το πέναλτι του Μπας
5-6: Βαγιαννίδης γκολ
6-6: Γκάι γκολ
6-7: Ζέκα γκολ
7-7: Σούταλο γκολ
7-8: Ντραγκόφσκι γκολ
8-8: Πάσβιρ γκολ
8-9: Μαντσίνι γκολ
9-9: Μπέργκβαϊν γκολ
9-10: Γερεμέγιεφ γκολ
10-10: Φαν ντε Μπούμεν γκολ
10-11: Τετέ γκολ
11-11: Γκοντς γκολ
11-12: Γεντβάι γκολ
12-12: Τέιλορ γκολ
12-12: Ο Πάσβιρ απέκρουσε το πέναλτι του Μλαντένοβιτς
12-12: Ο Μπρόμπεϊ έστειλε την μπάλα άουτ
12-12: Ο Πάσβιρ απέκρουσε το πέναλτι του Βιλένα
13-12: Γκάι γκολ

ΑΓΙΑΞ: Πάσβιρ, Ρενς (110′ Μπέργκβαϊν), Σούταλο, Μπαας, Χάτο (99′ Μπρόμπεϊ), Φιτζ-Τζιμ (71′ Φαν ντε Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ, Μπέργκχαους (71′ Γκάι), Άκπομ (60′ Τραορέ), Φορμπς (60′ Γκοντς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Αράο (82′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82′ Βιλένα), Τζούρισιτς (68′ Τετέ), Μπακασέτας (97′ Ζέκα), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (75′ Γερεμέγιεφ).

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024