Στα 32 του χρόνια ο Σερντάν Σακίρι επιστρέφει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη Βασιλεία. Ο Ελβετός διεθνής έλυσε το συμβόλαιό του με τους Σικάγο Φάιρ και επιστρέφει «σπίτι».
«Και τα δύο μέρη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση για όλους», εξήγησε ο αθλητικός διευθυντής του αμερικανικού συλλόγου.
Ο Ελβετός επιστρέφει στη Βασιλεία 13 χρόνια αργότερα, έχοντας παίξει σε Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Στόουκ Σίτι, Λίβερπουλ, Λυών και Σικάγο Φάιρ. Ο Σακίρι έπαιξε 75 παιχνίδια με τους Σικάγο Φάιρ στα οποία σημείωσε 16 γκολ και έδωσε 20 ασίστ. Είναι 124 φορές διεθνής με την Ελβετία, με την οποία μετράει και 32 γκολ. Στο Euro 2024 ήταν από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Μουράτ Γιακίν, συμμετέχοντας μάλιστα στο παιχνίδι για τα προημιτελικά με αντίπαλο την Αγγλία.
Ήδη στα social media του ελβετικού συλλόγου ο Σακίρι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Βασιλείας με το νούμερο 10.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες ο Ελβετός συνδέθηκε από Μέσα στο εξωτερικό με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν σενάρια που δεν είχαν καμία βάση, καθώς ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από τη Βασιλεία.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Αυτοί είναι οι 11 που ξεκινούν για τον Ολυμπιακό στο κρίσιμο ματς της της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League απέναντι στη Λεβερκούζεν.
LIVE: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μπασκόνια για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Μετά τη νίκη του επί του Σιντάρο Μοτσιζούκι στην πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.