Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μια χρονιά αποδείξεων για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μια χρονιά αποδείξεων για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Τεν Χαγκ παίζει το τελευταίο του «κανονάκι» στο Ολντ Τράφορντ και πρέπει να αποδείξει πολλά

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η ομάδα του Τεν Χαγκ έμεινε νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η αλήθεια βέβαια είναι πως μάλλον  κανείς δεν περίμενε να διεκδικήσει πέρυσι τον τίτλο η Γιουνάιτεντ, αλλά οι απαιτήσεις είναι πάντα μεγάλες όταν αναφέρεται κάποιος στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Η Πρέμιερ Λιγκ κάνει απόψε σέντρα και η Μάντσεστερ μπαίνει στην κούρσα έχοντας ξεκάθαρο στόχο, να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστική για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην δει την κορυφή ν’ απομακρύνεται.

Ο σερ Ράτκλιφ έχει όνειρα, έχει μεγάλες φιλοδοξίες και θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα αν και αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχει να κοντραριστείς με μια ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια κι αναφερόμαστε φυσικά στην Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρόσφατη κόντρα πάντως των δύο στο community shield έδειξε ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να είναι ανταγωνιστική αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα ματς αλλά για το πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ο Τεν Χαγκ βρέθηκε σε δύσκολη θέση στην διάρκεια της περσινής σεζόν ενώ πολλοί θεωρούσαν ότι η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου θα προχωρούσε στην αντικατάσταση του Ολλανδού.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά πλέον όλα «κρέμονται από μια κλωστή» και ο 54χρονος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι «παίζει» το τελευταίο «κανονάκι» του στο Ολντ Τράφορντ.

Οι επιλογές του Ολλανδού στο μεταγραφικό «παζάρι» είχαν να κάνουν με την ενίσχυση στα μετόπισθεν, καθώς η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 62 εκατ. ευρώ για να πάρει τον νεαρό Λένι Γιορό από τη Λιλ και 45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ντε Λιχτ από την Μπάγερν.

Ο Τεν Χαγκ επέλεξε λοιπόν να δώσει 107 εκατομμύρια για δύο στόπερ, γνωρίζοντας καλύτερα απ’ τον καθένα τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, ειδικά μετά την αποχώρηση του Βαράν.

Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος και τα 15 εκατ. ευρώ για το Μαζράουι, διαπιστώνει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 122 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής. Η αγγλική ομάδα είναι έντεκα χρόνια μακριά από την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει φέτος να κάνει την μεγάλη επιστροφή.

Δύσκολο ως απίθανο τονίζουν οι αναλυτές των αθλητικών εκπομπών στην αγγλική τηλεόραση και στις καθιερωμένες τους προβλέψεις πριν την έναρξη της σεζόν, κανείς δεν «βλέπει» την Γιουνάιτεντ πρωταθλήτρια στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Βέβαια οι προβλέψεις δεν παίζουν μπάλα, αλλά φανερώνουν και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι  Άγγλοι την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του Τεν Χαγκ την φετινή σεζόν.

Κι από τα όσα επισημαίνουν, θεωρούν πως η Γιουνάιτεντ δεν είναι ακόμα έτοιμη για να πάρει ξανά τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η σεζόν ξεκινά απόψε για την ομάδα του Τεν Χαγκ, η οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας την Φούλαμ και στο θέατρο των ονείρων περιμένουν μια καλύτερη σεζόν από την περσινή.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024