Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι οδηγίες του «Μέντι» στις στατικές φάσεις και ο Γιάρεμτσουκ

Οι οδηγίες του «Μέντι» στις στατικές φάσεις και ο Γιάρεμτσουκ

Τι ζήτησε ο Ισπανός τεχνικός από τους παίκτες του και πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τον Ουκρανό σέντερ φορ

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται το βράδυ του Σαββάτου στην «μάχη» του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να δοκιμάζονται στον Βόλο και το μοναδικό ζητούμενο φυσικά για την ομάδα του λιμανιού είναι το ξεκίνημα με νίκη.

Οι πειραιώτες σκέφτονται μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών στο αυριανό εκτός έδρας με τον Βόλο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις που έκανε χθες στην Cosmote, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας του είναι οι τρεις νίκες μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με την σημερινή πρωινή προπόνηση στο Ρέντη και ο «Μέντι» έχει πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Η επιμονή στις στατικές φάσεις

Ένα στοιχείο των τελευταίων προπονήσεων, που αν μη τι άλλο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η δουλειά που έγινε στο Ρέντη στις στατικές φάσεις, καθώς ο Μεντιλίμπαρ επέμεινε τις δύο τελευταίες μέρες σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ.

Είναι προφανές ότι ο «Μέντι» θέλει να εστιάσει στο συγκεκριμένο θέμα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει γκολ από στατικές φάσεις, ειδικά τώρα που καλείται να εκμεταλλευτεί έναν ψηλό σέντερ φορ όπως ο Γιάρεμτσουκ.

Ο Ισπανός τεχνικός των πειραιωτών ψάχνει τους καλύτερους δυνατούς εκτελεστές των στατικών φάσεων δίνοντας συνεχώς εντολές για τα «χτυπήματα» αλλά και για τις κινήσεις παικτών στην περιοχή.

Όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός πήρε πριν λίγο καιρό έναν σέντερ φορ περιοχής, που μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την παρουσία του Γιάρεμτσουκ στην μεγάλη περιοχή.

Ο Ουκρανός επιθετικός θα είναι στη βασική εντεκάδα των «ερυθρόλευκων» στον αυριανό αγώνα στον Βόλο και ο «Μέντι» θέλει οι μέσοι και οι εξτρέμ να «ταΐσουν» τον διεθνή στράικερ στην περιοχή της θεσσαλικής ομάδας.

Σε ότι αφορά την εντεκάδα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Μεντιλίμπαρ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Τζολάκη στα γκολπόστ και τον Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πειραιωτών θα είναι ο Μπιανκόν με τον Πιρόλα, και στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Ορτέγκα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Ρέτσος είναι εκτός αποστολής για το αυριανό παιχνίδι καθώς 26χρονος στόπερ του Ολυμπιακού είχε χτυπήσει (δέχθηκε κλωτσιά στο διπλό) στην προπόνηση της Τετάρτης και δεν θα είναι στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Σαντιάγκο Έσε ενώ όλα δείχνουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα επιλέξει τον Ανδρέα Ντόι δίπλα στον Αργεντίνο μέσο.

Ο Ντόι έπαιξε σε ρόλο κόφτη σε αρκετά φιλικά των «ερυθρόλευκων» στην περίοδο της προετοιμασίας και πήρε καλό βαθμό από τον «Μέντι», με τον Ισπανό τεχνικό να τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα στην αυριανή αναμέτρηση.

Σε ότι έχει να κάνει με την θέση του επιτελικού χαφ, είναι δεδομένο πως ο Τσικίνιο θα είναι ο παίκτης πίσω από τον σέντερ φορ και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από τον Πορτογάλο μέσο.

Στα δύο άκρα της επίθεσης θα είναι ο Ζέλσον με τον Βέλντε, δύο παίκτες που εντυπωσίασαν στη διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και είναι δεδομένο ότι ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά και στους δύο. Για την κορυφή της επίθεσης αναφέραμε πως θα είναι ο Γιάρεμτσουκ, ενώ ο Ελ Κααμπί θα βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Μαροκινός πάντως πηγαίνει καλύτερα από μέρα σε μέρα, ανεβάζει «στροφές» και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο αυριανό παιχνίδι με τον Βόλο.

Τέλος θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην παρουσία 10.000 οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού, οι οποίοι θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ομάδα τους με στόχο τη νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Το παιχνίδι γίνεται 17 Αυγούστου αλλά στις εξέδρες θα βρίσκονται 10.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» κι αυτό είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, καθώς μιλάμε για εκτός έδρας ματς και όχι για παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024