Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν μπαίνουν στο… ζύγι

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν μπαίνουν στο… ζύγι

Η νοοτροπία της «εύκολης» αποστολής στοίχισε ακριβά στην ΑΕΚ όπως επίσης και η έλλειψη σέντερ φορ

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη Νόα ήταν σοκαριστικός για την Ένωση αλλά εδώ υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αφορούν τη λογική στο ποδόσφαιρο και δεν θα πρέπει να τα λησμονεί κανείς

Ειδικά όταν μιλάμε για τα παιχνίδια που αφορούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι προφανές ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ζύγισαν σωστά τις δύο αναμετρήσεις με την αρμένικη ομάδα.

Πάμε όμως να δούμε το πιο σημαντικό στοιχείο των δύο παιχνιδιών της Ένωσης με τη Νόα, ένα στοιχείο στο οποίο δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα η ΑΕΚ και το πλήρωσε ακριβά.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να έχουν πάντα υπόψιν οι ελληνικές ομάδες είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για προκριματικά καλοκαιριού.

Κι εκεί επί της ουσίας ήταν το μεγάλο λάθος της ΑΕΚ, δεν θεώρησε πως θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στην δεύτερη ομάδα της Αρμενίας.

Για να είμαστε μάλιστα ειλικρινείς, ακόμα και μετά την ήττα με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, υπήρχε στην ατμόσφαιρα μια αισιοδοξία πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση η Ένωση.

Όσο όμως περνούσαν τα λεπτά και το πρώτο γκολ δεν έμπαινε για την ΑΕΚ, το βάρος γίνονταν ακόμα μεγαλύτερο και στο φινάλε τα πόδια έγιναν… ασήκωτα.

Η Ένωση ίσως να πίστεψε πριν καν το πρώτο ματς, ότι τα παιχνίδια με τη Νόα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά αυτό ήταν το μεγάλο λάθος. Και είναι προφανές ότι στο παρελθόν την έχουν «πατήσει» κι άλλες ελληνικές ομάδες έχοντας αυτή τη νοοτροπία.

Πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους πως κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι εύκολο, δεν μπορείς να βάλεις στη… ζυγαριά ένα ματς και να πεις αυτό είναι δύσκολο θέλει προσοχή ενώ αυτό είναι εύκολο και η νίκη είναι στο… τσεπάκι.

Έτσι την «πάτησε» και ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο ματς με την Μάλμε, στο οποίο είχε πάρει την ισοπαλία στην Σουηδία (2-2). Ο «δικέφαλος» του Βορρά ίσως να πίστεψε πως οι Σουηδοί στην Τούμπα θα «λύγιζαν» αλλά ξέχασε πως η αντίπαλός του έχει μεγάλη εμπειρία από παρουσίες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη πρέπει να τ’ αντιμετωπίζεις με μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση και σε ότι έχει να κάνει με τις δυο αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τη Νόα, φέρει ευθύνη για το θέμα της νοοτροπίας και ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Ματίας Αλμέιδα.

Πάμε όμως και σ’ ένα ζήτημα καθαρά αγωνιστικό κι έχει να κάνει με μια κομβική θέση στην εντεκάδα των «κιτρινόμαυρων» κι εννοούμε φυσικά του σέντερ φορ.

Τα πάντα έγιναν πιο δύσκολα για την Ένωση, από τη στιγμή που ξεκαθάρισε ότι ο Λιβάι Γκαρσία δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Ήταν προφανές πως χωρίς τον Λιβάι η ΑΕΚ θα είχε θέμα στο γκολ καθώς δεν έχει άλλον σέντερ φορ για να κάνει την «δουλειά».

Περιφερειακούς επιθετικούς και εξτρέμ έχει το ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά σέντερ φορ με την «καθαρή» έννοια της θέσης, έχει μόνο τον Λιβάι κι αυτό είναι ένα μείζον θέμα για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ πήρε πριν αρκετό καιρό την απόφαση να πουλήσει τον Πόνσε γιατί η πρόταση από το MLS ήταν καλή, αλλά έμεινε μ’ έναν σέντερ φορ στο ρόστερ.

Ο Λιβάι έκανε την δουλειά του σε όποια παιχνίδια αγωνίστηκε αλλά έχει το θέμα με τους τραυματισμούς και λείπει από αρκετά παιχνίδια. Έλλειψε από τη ρεβάνς με τη Νόα και η «ζημιά» έγινε για την ΑΕΚ, καθώς δεν είχε φροντίσει να πάρει έναν φορ περιοχής.

Πήρε πάικτες γύρω γύρω από την περιοχή αλλά οι παίκτες σε αυτές τις θέσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσουν το εύκολο γκολ. Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Κι εκεί την «πάτησε» η ΑΕΚ, καθώς δεν φρόντισε να καλύψει το κενό που άφησε η παραχώρηση του Πόνσε.

Έτσι προέκυψε και ο σοκαριστικός αποκλεισμός της Ένωσης από τη Νόα.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024