Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Αγεφύρωτες οι διαφορές για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Αίγυπτος: Αγεφύρωτες οι διαφορές για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι διαφορές «παραμένουν μεγάλες» μεταξύ των μερών που διαπραγματεύονται την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το Al Qahera News TV μεταδίδει ότι η Αίγυπτος εντείνει τις προσπάθειές της για τη μεσολάβηση μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατουμένων στον διήμερο γύρο διαπραγματεύσεων στο Κατάρ.

Το χάσμα μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και της παλαιστινιακής αντιστασιακής Χαμάς στις συνεχιζόμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις «για την κατάπαυση του πυρός και την ανταλλαγή κρατουμένων» στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, «παραμένουν μεγάλα», μετέδωσε την Πέμπτη το Al Qahera News TV επικαλούμενο υψηλόβαθμη αιγυπτιακή πηγή.

Υπογραμμίζεται πως η Χαμάς δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις από την δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Αρχικά το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξέδωσε μια φωτογραφία με στόχαστρο στα κοινωνικά δίκτυα, την οποία και απέσυρε. Παρόλα αυτά, το Ιράν αναγνωρίζει την επίθεση ως ισραηλινή και έχει προειδοποιήσει με αντίποινα.

«Εντείνουμε τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας» λέει η Αίγυπτος

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία φέρεται να εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας στη Γάζα καθώς συνεχίζονται οι διήμερες διαπραγματεύσεις, δήλωσε η πηγή. Την ίδια στιγμή Ιράν, Χεζμπολάχ, Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ και Ανσάρ Αλλάχ, κηρύττουν πως ετοιμάζονται για επίθεση κατά του Ισραήλ.

Τα μέρη που εμπλέκονται στις συζητήσεις πρόκειται να συνεχίσουν τις συναντήσεις τους την Παρασκευή, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος ενημερωμένος για το θέμα, καθώς η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα πλησιάζει στο 11μηνο.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η ομάδα της Αντίστασης «ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές ότι, οποιαδήποτε συνάντηση θα πρέπει να βασίζεται στη συζήτηση για μηχανισμούς εφαρμογής και τον καθορισμό προθεσμιών και όχι στη διαπραγμάτευση για κάτι νέο, διαφορετικά, η Χαμάς δεν βρίσκει λόγο να συμμετέχει».

Sports in

Μότα: «Ο Αλμέιδα άρχισε να μου φωνάζει, είναι φυσιολογικό να έχουν νεύρα» (vid)

Όσα είπε ο προπονητής της Νόα μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024