Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων για το Medicare

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων για το Medicare

Ο Τζο Μπάιντεν θέλοντας να βελτιώσει το προφίλ του πριν αποσυρθεί από την πολιτική, ολοκλήρωσε μια υπόσχεσή του.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη τα πρώτα αποτελέσματα της νέας δυνατότητας του νομοσχεδίου «Medicare» να διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων. Οι Δημοκρατικοί και οι συμμαχικές ομάδες ανέφεραν ότι θα εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια δολάρια – οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί θα εξοικονομήσουν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από την τσέπη τους και η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Είναι μια ανακούφιση για τα εκατομμύρια των ηλικιωμένων που παίρνουν αυτά τα φάρμακα για τη θεραπεία των πάντων, από καρδιακή ανεπάρκεια, θρόμβους αίματος, διαβήτη, αρθρίτιδα, νόσο του Crohn και πολλά άλλα και είναι μια ανακούφιση για τους Αμερικανούς φορολογούμενους», ανέφερε ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Αποδείξαμε ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για τον αμερικανικό λαό όταν συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα ειδικά συμφέροντα, ακόμη και όταν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές». Αλλά παρ’ όλες τις πολιτικές νίκες των Δημοκρατικών, οι αριθμοί που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν σημαίνουν πολλά.

Πολιτικά, ο πρόεδρος Μπάιντεν βελτιώνει το προφίλ του, βοηθά την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία και σώζει κάτι από την χαμένη τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου είχε αναφερθεί στο Medicare, ως την πολιτική του παρακαταθήκη.

Οι εκπτώσεις είναι πραγματικά μεγάλες, όμως και οι τιμές των φαρμάκων ήταν υπερβολικά υψηλές. Οι τιμές δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά από το 2026.

Έκπτωση σε προεκλογική περίοδο

Οι τιμές διαπραγμάτευσης αντιπροσωπεύουν εξοικονόμηση από 38% έως 79% σε σχέση με τις τιμές καταλόγου του 2023 των φαρμάκων, οι οποίες ήταν μερικές από τις ακριβότερες στο Medicare.

Αλλά το πρόγραμμα Medicare δεν πληρώνει την πλήρη τιμή του καταλόγου, οπότε είναι δύσκολο να υπολογιστεί πόσα ακριβώς εξοικονομούν οι ηλικιωμένοι σε κάθε φάρμακο ξεχωριστά.

Ο αριθμός που έχει σημασία είναι το πόσο οι άνθρωποι εξοικονομούν σε σχέση με την καθαρή τιμή, η οποία είναι η τιμή του φαρμάκου μετά τη διαπραγμάτευση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων με τους κατασκευαστές και τους διαχειριστές παροχών φαρμακείων. Αλλά το ποσό αυτό είναι μυστικό και το Medicare δεν μπορεί να το αποκαλύψει.

Έτσι, για τους μεμονωμένους ασθενείς, το ποσό που θα εξοικονομήσουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ασφαλιστικό τους πρόγραμμα και το κόστος των φαρμάκων τους. Οι διαπραγματευόμενες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από το 2026, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι δεν αναμένουν ότι η εξοικονόμηση εκείνο το έτος θα είναι «ουσιωδώς διαφορετική» από τις εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Sports in

ΑΕΚ: Αποδοκιμασίες για παίκτες και Αλμέιδα μετά τον αποκλεισμό! (vid)

Έξαλλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ τα «έχωσαν» σε παίκτες και Αλμέιδα μετά τον αποκλεισμό – ντροπή από την Νόα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024