Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη δόση κεταμίνης που «πάγωσε» τον Μάθιου Πέρι – «Ας μην το ξανακάνουμε αυτό»

Η μεγάλη δόση κεταμίνης που «πάγωσε» τον Μάθιου Πέρι – «Ας μην το ξανακάνουμε αυτό»

Γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από τις αρχές για τα όσα οδήγησαν στον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο γιατρός που κατηγορείται ότι παρείχε την κεταμίνη που σκότωσε τον αγαπημένο ηθοποιό Μάθιου Πέρι συνειδητοποίησε ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να πεθάνει όταν τον είδε να «παγώνει» μετά από μια μεγάλη δόση κεταμίνης λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, υποστήριξαν οι εισαγγελείς.

Ο Dr Salvador Plascencia είχε άδεια να συνταγογραφεί και να χοηργεί το ισχυρό ηρεμιστικό, αλλά χρειαζόταν βοήθεια από άλλο γιατρό για να συμβαδίσει με τις τεράστιες ποσότητες κεταμίνης που κατανάλωνε ο Μάθιου Πέρι τις εβδομάδες πριν πεθάνει, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος» φέρεται να είπε σε συνάδελφό του καθώς έβλεπε την εξάρτηση του Μάθιου Πέρι να αυξάνεται.

Συνειδητοποίησε ωστόσο ότι η ζωή του διάσημου ηθοποιού κρεμόταν από μια κλωστή όταν υπέστη κρίση κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης δόσης κεταμίνης μόλις 16 ημέρες πριν από τον θάνατό του.

«Ας μην το ξανακάνουμε αυτό» είπε νευρικά στον βοηθό του Μάθιου Πέρι.

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες προέκυψαν την Πέμπτη, καθώς ο Dr Salvador Plascencia και τέσσερις ακόμη συνελήφθησαν για τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού.

Ο λαμπερός ηθοποιός είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου από τον βοηθό του Kenneth Iwamasa.

Αργότερα διαπιστώθηκε πως αιτία θανάτου του ήταν οι οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης.

Ο Kenneth Iwamasa παραδέχτηκε έκτοτε πως ήταν αυτός που χορήγησε τις θανατηφόρες δόσεις στον Μάθιου Πέρι, αφού εκπαιδεύτηκε από τον Salvador Plascencia.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο Kenneth Iwamasa ανέφερε ότι είχε κάνει με επιτυχία την ένεση στον Μάθιου Πέρι, σημειώνοντας ότι «βρήκε το γλυκό σημείο, αλλά δοκιμάζοντας σε διαφορετικά μέρη οδήγησε σε εξάντληση της κεταμίνης».

Στην ένορκη κατάθεση ισχυρίζεται ότι ο Μάθιου Πέρι ξόδεψε 55.000 δολάρια σε κεταμίνη που του παρείχε ο Salvador Plascencia τους δύο μήνες πριν πεθάνει και πως ο Kenneth Iwamasa έκανε ένεση στον Μάθιου Πέρι με 27 δόσεις κεταμίνης σε μόλις πέντε ημέρες.

Ο γιατρός Mark Chavez παραδέχτηκε ότι έδινε προμήθειες από την κλινική του, συμπληρώνοντας ψεύτικες συνταγές, καθώς ο Salvador Plascencia προσπαθούσε να εκπληρώσει τις εντολές του Μάθιου Πέρι.

Σε μια περίπτωση ο Salvador Plascencia συνεργάστηκε με τον Mark Chavez για ένα φιαλίδιο κεταμίνης που κόστιζε 12 δολάρια και το χρέωσε στον Μάθιου Πέρι 2.000 δολάρια αφού γινόταν όλο και πιο απελπισμένος να πάρει στα χέρια του το φάρμακο.

Ο Kenneth Iwamasa θα μετέφερε τα αιτήματα του Μάθιου πέρι σε κωδικοποιημένη γλώσσα, αναφερόμενος στα μπουκάλια κεταμίνης ως «Dr Pepper», «cans» και «bots» μέσω εφαρμογών ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Κάποια στιγμή ρώτησε αν μπορούσε να πληρώσει με κάτι εκτός από μετρητά γιατί «είναι δύσκολο να φτάσεις στην τράπεζα με όλα αυτά που συμβαίνουν».

Οι γιατροί προσπάθησαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση και ο Iwamasa στράφηκε σε έναν φίλο του Μάθιου Πέρι, τον Eric Fleming, για να προμηθευτεί επιπλέον δόσεις.

Αυτός με τη σειρά του πήγε στην υποτιθέμενη βασίλισσα της κεταμίνης Jasveen Sangha, λέγοντας στον Iwamasa ότι ασχολείται μόνο με διασημότητες. «Αν δεν ήταν σπουδαία πράγματα, θα έχανε την επιχείρησή της».

Το εμπόριο με τον εθισμένο Μάθιου Πέρι

Η Sangha πούλησε δεκάδες φιαλίδια του φαρμάκου στον Iwamasa μέσω του Fleming και ήταν τόσο ευχαριστημένη με το μέγεθος των παραγγελιών που έδωσε και μερικά γλειφιτζούρια από κεταμίνης ως πρόσθετο.

Γνώριζε, ωστόσο, καλά τους κινδύνους του φαρμάκου, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, αφού φέρεται να το πούλησε στον πελάτη Cody McLaury, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του από υπερβολική δόση το 2019.

«Η κεταμίνη που πούλησες στον αδερφό μου τον σκότωσε» της είπε τότε ένας εξαγριωμένος συγγενής σε μήνυμά του. «Αναφέρεται ως η αιτία θανάτου».

Ο Iwamasa είχε αρχικά βασιστεί στον Plascencia για να κάνει την ένεση στον Μάθιου Πέρι στις συναντήσεις που συνήθως γίνονταν στο σπίτι του ηθοποιού.

Αλλά στις 10 Οκτωβρίου, οι τρεις άντρες συναντήθηκαν σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, όπου ο Plascencia έκανε ένεση στον Μάθιου Πέρι μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Plascencia εξέδωσε την προειδοποίησή του μετά τη σχεδόν θανατηφόρα δόση στον Μάθιου Πέρι. Αλλά στη συνέχεια έδωσε στον Iwamasa περισσότερα μπουκάλια πριν φύγει.

Καθώς η τεχνική του βοηθού του Μάθιου Πέρι αναπτύχθηκε, έκανε ένεση στον Μάθιου Πέρι έως και έξι φορές την ημέρα πριν τον βρει νεκρό στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου.

Με την ειδήση του θανάτου του ηθοποιού να κάνει τον γύρο του κόσμου, η Sangha διέταξε τον Fleming να διαγράψει όλα τα μηνύματά τους.

Η αστυνομία, ωστόσο, βρισκόταν στα ίχνη της και εξασφάλισε την άδεια να κάνει έφοδο σπίτι της τον περασμένο Μάρτιο.

Sports in

Κακός δαίμονας (σχεδόν) όλων των ελληνικών ομάδων

Χθες οι Πράσινοι πρώτη φορά έφτασαν τόσο κοντά στο να κάνουν επιτέλους τη ζημιά στον Αγιαξ, αλλά τα πέντε πέναλτι που απέκρουσε ο 40χρονος Πάσβιρ (δύο του Βιλένα) αποδείχθηκαν καθοριστικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024