Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά να αναβληθεί η εκδίκαση της ποινής του για μετά τις εκλογές

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά να αναβληθεί η εκδίκαση της ποινής του για μετά τις εκλογές

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε νέο αίτημα αναβολής της εκδίκασης της ποινής του για την υπόθεση χρηματισμού.

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ζητούν από τον δικαστή στην υπόθεση του χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς για να μην αποκαλύψει την σχέση τους, να αναβάλει την εκδίκαση της ποινής στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μέχρι μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του CNN.

Ο Τραμπ καταδικάστηκε τον Μάιο για 34 κακουργήματα που αφορούν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλύψει μια πληρωμή στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016. Επί του παρόντος έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η ποινή του στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η κατάθεση είναι η τελευταία προσπάθεια των δικηγόρων του Τραμπ να καταπολεμήσουν ή να καθυστερήσουν την καταδίκη και να απομακρύνουν τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν από τη δίκη.

H πλευρά Τραμπ κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση στις εκλογές.

Έχει ήδη δοθεί μια αναβολή

Η καταδίκη έχει αναβληθεί μία φορά στο παρελθόν. Ο Μέρτσαν μετέθεσε την ακροαματική διαδικασία, η οποία είχε αρχικά οριστεί για τις 11 Ιουλίου, για τον Σεπτέμβριο, στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η οποία χορήγησε στον Τραμπ προεδρική ασυλία από την ποινική δίωξη για εγκλήματα κατά την διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων ως προέδρος των ΗΠΑ. Χρονικά δεν περιλαμβάνεται ο χρηματισμός της Ντάνιελς.

Ο δικαστής δήλωσε ότι θα αποφανθεί επί του αιτήματος του Τραμπ να ακυρωθεί η καταδίκη του με βάση την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ασυλία στις 16 Σεπτεμβρίου και οι δικηγόροι του πρώην προέδρου υποστήριξαν στην επιστολή τους την Πέμπτη ότι «μία μόνο εργάσιμη ημέρα είναι ένα αδικαιολόγητα σύντομο χρονικό διάστημα για τον πρόεδρο Τραμπ να επιδιώξει να υπερασπιστεί (τα) δικαιώματά του».

Σημειώνουν επίσης ότι η καταδίκη του έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά την έναρξη της πρόωρης ψηφοφορίας σε ορισμένες πολιτείες ενόψει της ημέρας των εκλογών.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Trump National Golf Club, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ, 15 Αυγούστου 2024.

Αν δεν δοθεί αναβολή, συνιστά παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία

«Αν εξαιρέσουμε τους στόχους που αφορούν την παρέμβαση στις εκλογές, δεν υπάρχει κανένας βάσιμος αντίλογος για το Δικαστήριο να διατηρήσει την τρέχουσα ημερομηνία εκδίκασης στο ημερολόγιο. Δεν υπάρχει καμία βάση για τη συνέχιση της βιασύνης», έγραψαν στην επιστολή οι δικηγόροι του Τραμπ, Τοντ Μπλάνς και Εμίλ Μπόουβ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μέρτσαν δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την υπόθεση παρά τον ρόλο της κόρης του στην πολιτική των Δημοκρατικών.

Μια συμβουλευτική επιτροπή για τη δεοντολογία δεν βρήκε προηγουμένως καμία βάση για να αποχωρήσει ο δικαστής για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων. Απορρίπτοντας το αίτημα του Τραμπ, ο δικαστής έγραψε: «το δικαστήριο αυτό επαναλαμβάνει τώρα για τρίτη φορά, αυτό που θα έπρεπε ήδη να είναι σαφές, τα υπονοούμενα και οι κακοί χαρακτηρισμοί δεν δημιουργούν σύγκρουση».

«Όπως ήταν το πρότυπο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκκρεμότητας αυτής της υπόθεσης, το δικαστήριο θα συνεχίσει να βασίζει τις αποφάσεις του στα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο, χωρίς φόβο ή εύνοια, παραμερίζοντας την αθέμιτη επιρροή», έγραψε ο Μέρτσαν στην απόφασή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στις νέες δημοσκοπήσεις υπολείπεται της Καμάλα Χάρις σε κρίσιμες πολιτείες.

Sports in

ΑΕΚ – Νόα 1-0: Αποκλεισμός – ντροπή για την Ένωση (vid)

Η ΑΕΚ μπορεί να νίκησε τη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού και έμεινε εκτός Ευρώπης – Τραγική εμφάνιση από την Ένωση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024