Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Μεγάλες φωτιές στη Σμύρνη και στα βόρεια – Ισχυροί άνεμοι, καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

Τουρκία: Μεγάλες φωτιές στη Σμύρνη και στα βόρεια – Ισχυροί άνεμοι, καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

Και η Τουρκία δοκιμάζεται από μεγάλες φωτιές - Οι καπνοί έχουν πνίξει τη Σμύρνη, η πυρκαγιά στην Καρσίγιακα έχει απλωθεί σε τέσσερις με πέντε περιοχές

Δασική φωτιά στη δυτική παραθαλάσσια επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας, που υποδαυλίζεται από ισχυρούς ανέμους, βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας ορισμένους ανθρώπους να απομακρυνθούν, δήλωσε την Παρασκευή ο τοπικός κυβερνήτης, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν επίσης να περιορίσουν άλλες πυρκαγιές στα βόρεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία δίνουν μεγάλη μάχη ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις προσπάθειές τους

Η πυρκαγιά στη Σμύρνη ξεκίνησε αργά την Πέμπτη στην περιοχή Καρσίγιακα για άγνωστους λόγους, καθώς οι πυροσβέστες εργάζονταν ήδη για να περιορίσουν τρεις ξεχωριστές πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Καρσίγιακα συνεχίζεται σε τέσσερις με πέντε διαφορετικές περιοχές, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της με αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα, προσθέτοντας ότι ένα χωριό εκκενώθηκε.

«Η επέμβαση καθίσταται δύσκολη καθώς είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Ελμπάν. «Έχουμε πληροφορίες ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Δεδομένου ότι τώρα πνέουν άνεμοι έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, συχνά πρέπει να σταματήσουμε την εναέρια επέμβαση», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν αν οι άνεμοι εξασθενήσουν.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς έδειχναν φλόγες να καταπίνουν εκτάσεις γης, να πλησιάζουν πολυκατοικίες και δρόμους στην Καρσίγιακα, με μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τα δάση και την πόλη.

Οι πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία βρίσκονται στην περιοχή Ετζεαμπάτ της επαρχίας Τζανακάλε, στην περιοχή Γκοϊνούκ της επαρχίας Μπολού και στην περιοχή Γκορντές της επαρχίας Μανία.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφίας: Yeni Safak

Πηγή φωτογραφίας: Yeni Safak

Πηγή φωτογραφίας: Yeni Safak

Πηγή φωτογραφίας: Yeni Safak

Δείτε βίντεο από τη Σμύρνη:

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Τζανακάλε – που προκλήθηκε από έναν στύλο ηλεκτρικού ρεύματος στην άκρη του δρόμου – έχει περιοριστεί και η πυρκαγιά στη Μανίσα έχει περιοριστεί εν μέρει. Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μπολού.

Η πρόβλεψη καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες

Ο ίδιος προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών τις επόμενες τρεις ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Οι κυβερνήτες των επαρχιών Τζανακάλε και Μπολού δήλωσαν ότι αρκετές γειτονιές ή χωριά είχαν εκκενωθεί προληπτικά, αλλά ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Ειδικά οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας έχουν τα τελευταία χρόνια καταστραφεί από πυρκαγιές, καθώς τα καλοκαίρια έχουν γίνει θερμότερα και ξηρότερα, γεγονός που οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024