Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέλφαστ ξεκίνησε έρευνα μετά τον φερόμενο εγκλωβισμό εργαζομένου στον ζωολογικό κήπο της πόλης σε κλουβί με λιοντάρια. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο εργαζόμενοι μπήκαν στον περίβολο ενώ η αγέλη των λιονταριών Barbary, εξαφανισμένων στην φύση, βρισκόταν στη φωλιά της.

Ο ένας εργαζόμενος έφυγε από το κλουβί και το κλείδωσε, αφήνοντας τα λιοντάρια ελεύθερα να περιφέρονται και τον συνάδελφό του να μην έχει πού να πάει, ανέφερε την Πέμπτη η Belfast Telegraph.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου, στο οποίο ανήκει ο ζωολογικός κήπος, δήλωσε ότι γνώριζε για ένα περιστατικό στο κλουβί αυτό το μήνα. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του προσωπικού, των επισκεπτών και των ζώων μας και διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες αυτού του περιστατικού. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω όσο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφεραν.

Προσελήφθη στον ζωολογικό κήπο από πρόγραμμα της αντίστοιχης ΔΥΠΑ

Ο εργαζόμενος που έμεινε με τα λιοντάρια – για αδιευκρίνιστη χρονική διάρκεια – ήταν απ’ ό,τι έγινε κατανοητό μέρος ενός προγράμματος κατάρτισης της αντίστοιχης ΔΥΠΑ της Βόρειας Ιρλανδίας για νέους και ανέργους ηλικίας 50 έως 64 ετών, ανέφερε η Belfast Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγή που εξέφρασε σοκ για το περιστατικό. «Είναι πολύ τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν ή δεν κατασπαράχθηκαν μένοντας με φρικτά τραύματα. Μπορώ μόνο να φανταστώ τι περνούσε από το μυαλό αυτού του δύστυχου ανθρώπου. Θέλω να πω, πώς στο καλό συνέβη αυτό;», δήλωσε η πηγή.

Ο Robbie Butler, μέλος της συνέλευσης των Ulster Unionist (κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας) που είναι αντιπρόεδρος της διακομματικής ομάδας του Stormont (του βορειοϊρλανδικού κοινοβουλίου) για την ευημερία των ζώων, κάλεσε τον ζωολογικό κήπο να αναθεωρήσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες του. Δήλωσε: «Ενώ η πρωταρχική ανησυχία πρέπει να αφορά το άτομο που εμπλέκεται, εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ευημερία των ζώων».